Ondanks de corona uitbraak in Engeland wordt er nog genoeg gevoetbald in de Premier League. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op de volgende wedstrijden:

 

  • Leicester City vs. Liverpool
  • Chelsea vs. Brighton
  • Brentford vs. Manchester City

 

LEICESTER CITY VS. LIVERPOOL: DINSDAG 28 DECEMBER OM 21:00

 

Nummer 2 Liverpool gaat op bezoek bij nummer 10 Leicester City. Leicester City speelde op Boxing Day een wedstrijd waarin maar liefst 9 doelpunten vielen. Er werd met 6-3 verloren van koploper Manchester City. Aan de ene kant pijnlijk om 6 tegendoelpunten te incasseren, maar aan de andere kant biedt het perspectief dat The Foxes 3 keer wisten te scoren tegen het grote Manchester City.

 

Liverpool staat met een wedstrijd minder gespeeld op 6 punten achterstand op Man City. Er zal dus hoe dan ook gewonnen moeten worden door de ploeg van Jürgen Klopp. Daar zal Liverpool wel haar uiterste best voor moeten doen, want vorig seizoen werd deze wedstrijd nog met 3-1 gewonnen door Leicester en een week geleden eindigde een wedstrijd in de EFL Cup tussen Leicester en Liverpool nog in een 3-3 gelijkspel.

 

 

CHELSEA VS. BRIGHTON: WOENSDAG 29 DECEMBER OM 20:30

 

Nummer 3 Chelsea ontvangt nummer 9 Brighton. Beide ploegen begonnen fantastisch aan het seizoen, maar kennen nu een mindere periode. Chelsea voerde lang de ranglijst aan, maar is door 3 gelijke spelen en 1 verliespartij in de laatste 7 wedstrijden afgezakt naar de 3e plek. Het gat naar koploper Manchester City bedraagt 6 punten, dus ondanks de mindere periode is alles nog mogelijk voor de ploeg van Thomas Tuchel.

 

Brighton won 4 van de eerste 5 wedstrijden van dit seizoen en stond daarmee op de bovenste plekken van de ranglijst na 5 wedstrijden. Daarna werd er 11 keer op rij niet meer gewonnen door Brighton. Opvallend: Brighton speelde 8 keer gelijk in de laatste 12 wedstrijden. Door de mindere periode is Brighton afgezakt naar de 9e plek op de ranglijst.

 

 

BRENTFORD VS. MANCHESTER CITY: WOENSDAG 29 DECEMBER OM 21:15

 

De wisselvallige nummer 13 Brentford neemt het op tegen het ijzersterke Manchester City. De ploeg uit Londen speelde dit seizoen 5 keer gelijk, won 5 keer en verloor 7 keer. Hierdoor staat het gepromoveerde Brentford op een keurige 13e plek met 9 punten voorsprong op de degradatiezone.

 

Manchester City verloor dit seizoen pas 2 keer in de Premier League, alleen Liverpool verloor minder vaak (1 keer), maar toch staat City op de bovenste plaats omdat het 3 wedstrijden meer heeft gewonnen dan Liverpool. De afgelopen 4 wedstrijden in de Premier League bewijzen dat de mannen van Pep Guardiola in een enorm goede vorm verkeren. De laatste 4 wedstrijden werd er 4 keer gewonnen, waarvan 3 keer zonder een tegendoelpunt. Hier zaten ook overtuigende zeges tussen, want in 4 wedstrijden wisten The Citizens maar liefst 18 doelpunten te maken.