premier league speelronde 21

Uitslapen op 1 januari is er niet bij voor de spelers in de Premier League, want er wordt op nieuwjaarsdag volop gevoetbald in Engeland. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op de volgende 2 topwedstrijden:

 

  • Arsenal vs. Manchester City
  • Chelsea vs. Liverpool

 

ARSENAL VS. MANCHESTER CITY: ZATERDAG 1 JANUARI OM 13:30

 

We starten het nieuwe jaar met een knaller van een wedstrijd. Koploper Manchester City speelt tegen nummer 4 Arsenal. Arsenal kan niet positief terugkijken op de laatste paar wedstrijden tegen Manchester City. De laatste 9 wedstrijden werden namelijk allemaal verloren. Daarnaast wist Arsenal de laatste 5 duels tegen Man City niet te scoren. Alleen tegen Chelsea (6) en Liverpool (6) wisten The Gunners vaker in opeenvolgende wedstrijden niet te scoren.

 

Manchester City won de laatste 4 uitduels tegen Arsenal met een indrukwekkend doelsaldo van 9 tegen 0. Die 4 overwinningen zijn evenveel overwinningen als in de 50 voorgaande wedstrijden op bezoek bij Arsenal. Een opvallende statistiek: onder Pep Guardiola is er 5 keer een uitwedstrijd gespeeld tegen Arsenal. Alle 5 keren wist Man City de score te openen in de eerste 15 minuten van de wedstrijd. Kan City ook 2022 beginnen met een vroeg doelpunt?

 

 

CHELSEA VS. LIVERPOOL: ZONDAG 2 JANUARI OM 17:30

 

En Arsenal tegen Manchester City is niet het enige mooie affiche op het programma. Een dag later spelen de nummer 2 en 3 van de Premier League tegen elkaar. Na 4 opeenvolgende wedstrijden tegen Liverpool verloren te hebben, is Chelsea nu ongeslagen in de laatste 2 wedstrijden tegen Liverpool (1W, 1G). Toch kan Chelsea op het gebied van statistieken niet met vertrouwen de wedstrijd tegen Liverpool in gaan. Van de laatste 5 openingswedstrijden van een kalenderjaar wist Chelsea er namelijk geen 1 te winnen (3G, 2V).

 

Liverpool won dan weer wel de laatste 2 uitwedstrijden op bezoek bij Chelsea. Er is maar 1 team dat 3 opeenvolgende uitwedstrijden tegen Chelsea wist te winnen: Blackburn Rovers tussen 1993/94 en 1995/96. Maar dit seizoen wist Chelsea nog niet te winnen in uitwedstrijden in de hoofdstad. Er werden 3 wedstrijden gespeeld, waarvan 2 gelijk en 1 verloren en daarbij werden er maar liefst 8 doelpunten geïncasseerd. Dat zijn evenveel tegendoelpunten als in de 12 wedstrijden in Londen daarvoor.