WAT HOUDT DE WEDDENSCHAP DRAW NO BET IN?

 

Naast de traditionele 1X2 weddenschappen, bestaat er ook de optie Draw No Bet (DNB). In dit artikel zal worden uitgelegd wat Draw No Bet is en wat hier de voor- en nadelen van zijn.

 

WAT IS DRAW NO BET?
 

Naast de traditionele thuis, gelijk of uit (1X2) optie om op in te zetten bestaan er ook de opties Double Chance en Draw No Bet. Bij deze opties worden de 3 keuzes van 1, X en 2 samengevoegd tot 2 keuzes.

In het geval van Draw No Bet blijven alleen de keuzes 1 en 2 over. Zoals de term ‘Draw No Bet’ al zegt, vervalt de gelijkspel (draw/ X) optie. Dit betekent dat de speler wint als het team wint waarop hij/zij heeft ingezet en bij een gelijkspel krijgt de speler zijn/haar inzet terug.

Als voorbeeld: PEC Zwolle speelt tegen Heracles Almelo, waarbij de speler €10,- heeft ingezet op Draw No Bet PEC Zwolle voor een odd van 1.80. Wat zijn dan de gevolgen per uitslagen?

 

  • PEC Zwolle wint: Speler wint €18,- (€10,- x 1.80).
  • Gelijkspel: Speler krijgt inzet (€10,-) terug.
  • Heracles wint: Speler verliest inzet (€10,-).

 

VOORDELEN DRAW NO BET

 

Het grootste voordeel van Draw No Bet is dat je ingedekt bent wanneer een wedstrijd in een gelijkspel eindigt, terwijl jij denkt dat die wedstrijd gewonnen wordt door team 1 of 2.

 

Dat geldt ook voor een Draw No Bet in een ‘Accumulator’-bet. Waar bij een 1X2 weddenschap de gehele weddenschap direct fout is wanneer een wedstrijd in een gelijkspel eindigt en de speler hier niet op in heeft gezet, is dit bij een Draw No Bet in een accumulator weer anders. Mocht een wedstrijd in een gelijkspel eindigen dan verdwijnt deze wedstrijd uit de accumulator, waarbij de totale odd gedeeld wordt door de odd van de Draw No Bet. Het restant van de accumulator-bet blijft vervolgens gewoon doorlopen.

 

NADELEN DRAW NO BET?

 

Helaas hangt er ook een groot nadeel aan de Draw No Bet optie. Dit is namelijk het feit dat de odd lager is bij een Draw No Bet dan bij een 1X2. Vaak ligt deze odd tussen de 1X2- en de Double Chance-odd. Maar zoals hierboven vermeld krijg je wel voordelen bij het kiezen van de Draw No Bet optie.

 

Wil je dus je weddenschap verzekerd hebben wanneer een wedstrijd in een gelijkspel eindigt? Dan is Draw No Bet wellicht een goede optie voor jou. Overweeg verschillende speelopties.

 

Speel Slimmer.