HOE WERKEN FREE BETS

 

Free bets, een term die bij spelers vaak als muziek in de oren klinkt. Maar hoe krijg je een free bet? Welke voorwaarden hangen aan een free bet vast? Dat is waar je in dit artikel antwoord op krijgt.

 

HOE KRIJG JE EEN FREE BET? 

 

De manier waarop de meeste free bets in ontvangst genomen worden is door je in te schrijven bij een nieuwe bookmaker. Dit worden ook wel welkomstbonussen genoemd. Een bonus klinkt fantastisch, maar al helemaal aan de welkomstbonussen zitten bepaalde voorwaarden gekoppeld.

 

Een voorbeeld: bookmaker ‘x’ heeft een welkomstbonus van €25,- voor nieuwe spelers. Maar als er duidelijk wordt gekeken naar de voorwaarden die aan deze welkomstbonus hangen, blijkt dat er eerst met eigen geld gespeeld moet worden voordat deze welkomstbonus vrij komt. En dat is nog niet alles. Ook moet de weddenschap ten minste één selectie bevatten met een odd van minimaal 2.00. Je moet dus eerst met je eigen geld spelen, waarbij je een kans kleiner dan 50% hebt (odd hoger dan 2.00) op winst.

 

Ook worden er vaak willekeurig free bets uitgedeeld. Deze worden vaak uitgedeeld aan mensen die vaak bij een bepaalde bookmaker spelen, deze free bets kunnen gezien worden als een bedankje voor de loyaliteit aan een bepaalde bookmaker. Maar ook bij deze free bets hangen er vaak voorwaarden aan die in het voordeel van de bookmaker zijn. Als spelers weten dat ze free bets krijgen als ze veel spelen, gaan ze waarschijnlijk ook meer spelen. Hoe meer een speler speelt, hoe meer een bookmaker kan verdienen aan de speler.

 

RISK FREE BET

 

Een vorm van een free bet is de risk free bet. De risk free bet wordt, zoals de term al zegt, door mensen opgevat als een risicoloze bet. Maar in de werkelijkheid is dit niet waar. Bij een risk free bet moet je namelijk eerst geld verliezen voordat je het terug krijgt.

 

Als je bijvoorbeeld €10,- inzet en het verliest, krijg je van de bookmaker €10,- terug. Zo lijkt het alsof er quitte gespeeld wordt, maar vaak moet de risk free bet eerst rondgespeeld worden voordat deze uitbetaald kan worden. Tijdens het vrijspelen wordt er dan wel weer risico genomen op verlies. Risicoloos wedden, het is te mooi om waar te zijn.

 

VOORWAARDEN

 

Een bookmaker geeft niet zomaar een free bet weg. Vaak zitten hier voorwaarden aan verbonden waarbij je de free bet moet vrijspelen. Vaak zien we dat je de free bet eerst 4 keer moet rondspelen met je eigen geld voordat je het bonusgeld kan gebruiken.

 

Als er bijvoorbeeld een €5,- free bet voor je beschikbaar komt, zal je eerst €20,- (4 x €5,-) rond moeten spelen om de €5,- free bet te ontgrendelen.

 

Een voorwaarde die we daarnaast ook vaak zien, is dat de free bet alleen gebruikt kan worden bij een minimale odd van bijvoorbeeld 2.00 of hoger. Uitgedrukt in procenten betekent dit dat er 50% of minder kans gaat zijn dat de weddenschap goed gaat zijn. Dit doen de bookmakers om hun eigen kans op geldverlies te verkleinen.