hoe voorspel je voetbal

HOE VOORSPEL JE VOETBAL?

 

Je kan op talloze sporten voorspellingen doen en weddenschappen afsluiten. Enkele populaire sporten in Nederland om op te wedden zijn tennis, Formule 1 en wielrennen. De populairste sport blijft natuurlijk voetbal. Omdat veel Nederlanders het voetbal in de Eredivisie en in het buitenland goed volgen, durven ze ook af en toe een voorspelling te wagen en geld in te zetten.

 

Je hebt natuurlijk tal van competities en teams om op in te zetten. Ajax, PSV en Feyenoord in Nederland bijvoorbeeld en topclubs als Real Madrid, FC Barcelona, Liverpool, Manchester City en FC Bayern München in het buitenland of in Europese toernooien. Daarnaast kan je ook wedden op de prestaties van individuele voetballers. Welk team gaat winnen? Wat wordt de uitslag? En hoeveel goals gaat de spits van Team A scoren tegen tegenstander B?

 

Hieronder zie je een lijst met tips die van pas kunnen komen als je een voetbalvoorspelling gaat doen bij een online bookmaker zoals BetCity. Doe er je voordeel mee! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

 

1. Een voetbal voorspelling doen? Begrijp het spelletje

 

Als nieuwe speler moet je op de hoogte zijn van de sport waar je op wilt wedden. Een voetbalwedstrijd voorspellen kan soms eenvoudig zijn, maar je moet soms ook goed op de hoogte zijn van de actualiteit. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de regels van voetbal goed kennen. Bij vragen kan je altijd informatie vinden op internet of in de media. De basisregels van het spelletje zijn bijna altijd hetzelfde, maar de regels kunnen per competitie en toernooi afwijken.

 

2. Favoriete wedstrijd of club? Speel met je hoofd, niet met je hart

 

Veel voetbalfans hebben een favoriete club, maar het is niet altijd handig om geld in te zetten op deze ploeg. Voorbeeld: als je fan bent van AZ, is het wellicht verstandig om in te zetten op jouw club bij een wedstrijd tegen een mindere tegenstander zoals FC Emmen of Fortuna Sittard. Tegen een sterkere opponent, zoals bijvoorbeeld Ajax, moet je de clubliefde misschien laten varen en niet inzetten op AZ als winnaar.

 

Probeer bij het wedden emotie zoveel mogelijk uit te schakelen. Baseer je keuzes op statistieken uit het verleden en heden. Wat waren de uitslagen bij confrontaties tussen de twee ploegen? Of hoeveel doelpunten hebben de aanvallers van beide teams de laatste tijd gescoord? BetCity voorziet spelers altijd van statistieken en van voorbeschouwingen van wedstrijden van de grote clubs. Je kan de tips vinden op de Speel Slimmer-pagina van BetCity.3. Bewaar geduld, kost gokken jou geld?
 

Je moet nooit overhaast beslissingen maken en sportweddenschappen aangaan. Lees je goed in alvorens geld in te zetten op een wedstrijd. Bovendien moet je jezelf niet verliezen als je bij een bet veel geld wint of juist kwijtraakt. Speel bewust. Probeer ook niet meteen je verloren geld terug te verdienen door bij een nieuwe weddenschap het dubbele bedrag in te zetten. Je moet ook vooraf duidelijke limieten stellen: hoeveel geld wil je maximaal inzetten (en dus eventueel verliezen) bij een voetbalwedstrijd?

 

4. Niet kwantiteit, maar kwaliteit

 

Je kan heel veel verschillende voetbal voorspellingen doen bij een wedstrijd, vaak met wel honderden opties. Ieder weekend tientallen weddenschappen afsluiten in verschillende competities zorgt echter zelden voor extra geld in de portemonnee. Meer wedden betekent niet meer kans op winst. Succesvolle gokkers nemen de tijd om zich in te lezen en de beste weddenschappen en quoteringen te vinden. Je kan niet dagelijks tientallen voetbalwedstrijden beoordelen. Focus je op kwaliteit van de weddenschappen in plaats van op de kwantiteit.

 

5. Vergelijk bookmakers

 

Bookmakers bieden doorgaans dezelfde sportweddenschappen aan, maar de quoteringen kunnen per bookmaker verschillen. Vergelijk de odds op de markt goed om te bepalen waar je geld wilt inzetten en op welke sportwedstrijden. Ook bieden bookmakers regelmatig speciale odds aan. Zo heeft BetCity altijd de Speel Slimmer bets, waarbij de odds op bepaalde wedmogelijkheden zijn verhoogd. Bookmakers bieden ook verschillende promoties aan, dus blijf ook op de hoogte van de laatste aanbiedingen.

 

6. Thuisvoordeel kan grote rol spelen

 

Teams presteren anders in thuiswedstrijden dan in uitwedstrijden. Naast het publiek dat de thuisploeg toejuicht, voelen de spelers van de uitploeg ook meer vijandigheid. De wetenschap heeft inmiddels aangetoond dat thuisvoordeel in de sport een gegeven is. Het thuisvoordeel kan dus bij een wedstrijd voor een bepaalde uitslag zorgen. Volgens velen was het bijvoorbeeld onwaarschijnlijk dat Real Madrid in de halve finale van de Champions League in het seizoen 2021/2022 nog een comeback zou hebben gemaakt tegen Manchester City als ze niet thuis in het Santiago Bernabeu hadden gespeeld.7. Wat is het laatste nieuws?

 

Misschien wel de belangrijkste tip: wees op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wat is de huidige vorm van een ploeg? Hebben de spelers nog motivatie na een reeks nederlagen? Hoeveel blessures en schorsingen zijn er? Welke tactiek gaat de trainer hanteren? En gaat de aanvaller met specifieke kwaliteiten op de juiste manier gebruikt worden en met een doelpunt een gunstige uitslag kunnen forceren?

 

Je kan beter wedstrijden voorspellen en een uitslag voorspellen als je het laatste nieuws weet. Kennis van de actualiteit gecombineerd met statistieken uit het verleden kunnen zorgen voor de beste voetbal voorspellingen. Let wel op: het laatste nieuws en de statistieken geven een indicatie, maar vooraf de uitslag van een wedstrijd berekenen is onmogelijk.

 

Conclusie

 

De uitkomst van een wedstrijd is vooraf nooit te bepalen, want er spelen heel veel verschillende factoren mee. Zelfs de grootste 'experts' gokken regelmatig mis. Zorg bij voorspellingen van voetbalwedstrijden er in ieder geval voor dat je de belangrijkste statistieken weet en dat je op de hoogte bent van het laatste nieuws. Ook moet je niet tal van voorspellingen doen op heel veel wedstrijden, maar gericht een weddenschap afsluiten op bijvoorbeeld één wedstrijd.

 

Voetbalwedden bij BetCity

 

Als je een weddenschap wilt afsluiten bij BetCity, is er wat betreft betrouwbaarheid niets te vrezen. BetCity is namelijk sinds oktober 2021 in het bezit van een officiële vergunning uitgegeven door de Nederlandse Kansspelautoriteit. Heb je een vraag of een klacht, bijvoorbeeld over voorspellingen doen bij BetCity? Onze klantenservice is iedere seconde van de dag bereikbaar via chat, mail en telefoon.

 

Heb je het gokken niet meer in de hand? Dan kan je jezelf inschrijven in Cruks, het Centraal register uitsluiting kansspelen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+