WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN ENHANCED ODDS EN ODD BOOSTS?

 

BetCity.nl biedt zowel Enhanced Odds als Odds Boosts aan. Het is soms onduidelijk wat dit zijn en wat het verschil tussen de twee is. In dit artikel wordt duidelijk wat Enhanced Odds en Odds Boosts zijn en wat het verschil is.

 

ENHANCED ODDS

 

Enhanced Odds vertaald naar het Nederlands is ‘Verhoogde Odds’. Dit wil zeggen dat de odd op een bepaalde uitkomst verhoogd wordt. Een voorbeeld: de reguliere odd op Max Verstappen die de GP van Monaco wint is 5.00, maar bij een Enhanced Odd wordt deze verhoogd naar 15.00. Dan is het veel aantrekkelijker voor een speler om de weddenschap te zetten bij de bookmaker die de Enhanced Odd aanbiedt.

 

De bookmakers werken met Enhanced Odds om meer spelers naar hun website te lokken, om vervolgens meer winst te maken. Maar wat nou als Max de GP van Monaco daadwerkelijk wint? Dan zou je zeggen dat de bookmaker enorm veel geld verliest.

 

Hier houden de bookmakers uiteraard rekening mee. Hoe? Door een maximale inzet te koppelen aan de Enhanced Boost. Bij het voorbeeld van Max is de maximale inzet bijvoorbeeld €20,-. Hiermee beperkt de bookmaker het verlies wat gemaakt wordt.

 

Enhanced Odds op BetCity.nl zijn alleen voor nieuwe spelers.  

 

ODDS BOOSTS

 

Een odds boost is een weddenschap die de bookmakers samenstellen. Zo zie je tijdens een Champions League-ronde vaak een optie om op drie teams in te zetten die waarschijnlijk gaan winnen. Een voorbeeld hiervan is: Manchester City, Real Madrid en Liverpool winnen. Door via deze methode te spelen wordt de odd hoger dan normaal en dit is dus de boost.

 

Een ander voorbeeld bij een wedstrijd als Barcelona – Juventus kan zijn: Thuisteam wint en meer dan 3.5 doelpunten. Hierbij geldt weer dat de odd hoger is dan normaal. Eén van de redenen waarom de odds hoger worden, is het feit dat je niks kunt combineren met deze weddenschappen. Het is dus niet mogelijk om een Odd Boost op hetzelfde spelformulier te krijgen als al je andere voorspellingen.

 

Het belangrijkste voordeel zit al in de naam Odds Boost, want de odds zijn hoger dan normaal en dit is natuurlijk wat je wilt. Hoe hoger de odd is, hoe hoger jouw winst kan zijn. Het kan dus zo zijn dat je een voorspelling in gedachten had en dat deze ook beschikbaar is als Odds Boost. Dan is het natuurlijk verstandiger om via deze weg te wedden, omdat de quote hoger is dan dat die in eerste instantie zou zijn.

 

De Odds Boosts zijn ook vrijwel altijd realistische weddenschappen, dus erg haalbaar. De bookmakers stellen geen onmogelijke weddenschappen op, want dan zou niemand er op inzetten. Mocht je een keer echt niet weten waar je op wil zetten, kijk dan tussen de Odds Boosts of er een interessante bet bij zit. Let wel op dat de bookmakers natuurlijk ook uit zijn op winst, dus vergeet nooit de feiten te checken.

 

De Odds Boosts die BetCity.nl aanbiedt zijn beschikbaar voor alle spelers.