DE WAARDE VAN INFORMATIE BIJ SPORTWEDDENSCHAPPEN

 

Kennis is een belangrijke factor bij het wedden op sport. Er zijn op het internet overal tips te vinden, maar de echte goede spelers verzamelen zelf zoveel mogelijk informatie. Zij vertalen deze informatie naar relevante informatie, die van invloed is op de keuzes die gemaakt worden tijdens het kiezen van de weddenschappen. Maar wat is nou het verschil tussen tips en informatie? Hoe halen voetbal-betters voordeel uit informatie? En hoe ontdek je het verschil tussen geruchten en waardevolle informatie? In dit artikel wordt op deze drie vragen antwoord gegeven.

 

HET VERSCHIL TUSSEN TIPS EN INFORMATIE

 

Factoren als lage marges en hoge limieten spelen een belangrijke rol voor spelers, maar deze factoren zijn overbodig wanneer er een gebrek aan informatie is. Spelers die waardevolle informatie toepassen hebben een voordeel op het grootste gedeelte van de spelers. Het grootste gedeelte krijgt namelijk de informatie vaak pas later, waardoor de bookmaker de tijd heeft om de odds aan te passen. Als je de odds op de grootst mogelijke waarde wilt spelen, is het van noodzaak om tijdig waardevolle informatie te verkrijgen.

 

Informatie is alles wat je kan vinden in de vorm van data, statistieken en nieuws. Tips komen voort uit deze informatie. Hoe deze tips tot stand komen is afhankelijk van hoe de tipper de informatie vertaalt. Het verschil zit het hem dus in feiten en in meningen, informatie is een feit. Een tip is een mening.

 

HOE HALEN SPELERS VOORDEEL UIT HUN INFORMATIE?

 

Informatie op tijd krijgen Hoe eerder een speler informatie verkrijgt, hoe meer voordeel de speler hieruit kan halen. Als voorbeeld: team 1 is op papier favoriet tegen team 2, maar de dag voor de wedstrijd raakt de sterspeler van team 1 geblesseerd. Hierdoor zijn de kansen van team 2 op een overwinning groter. Hoe eerder de speler deze informatie verkrijgt, hoe kleiner de kans is dat de bookmaker de odds al heeft aangepast. Hierdoor kan er dus nog meer waarde zitten op bepaalde odds, dan dat ze eigenlijk waard horen te zijn.

 

Een mooi voorbeeld van tijdig informatie verkrijgen is bij de wedstrijd FC Astana tegen Manchester United in de Europa League. Manchester United had zich met 2 wedstrijden te gaan in de groepsfase al geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. Er gingen dus geruchten rond dat Ole Gunnar Solksjaer zijn sterkste spelers thuis zou laten op bezoek bij FC Astana.

 

Twee dagen voor de wedstrijd gaf Solksjaer op een persconferentie aan dat er inderdaad een aantal sterkhouders rust zouden krijgen. De impact op de odds kwam snel naar voren, de odd van FC Astana daalde namelijk van 8.94 direct naar 4.09, terwijl de odd van Manchester United juist van 1.31 naar 1.89 schoot. Zodra een speler deze informatie eerder heeft ontvangen dan de bookmakers, kan de speler hier gebruik van maken door nog te wachten met inzetten op Manchester United (want de odd gaat omhoog) of juist meteen wel inzetten op FC Astana (want de odd gaat omlaag).

 

HOE ONTDEK JE HET VERSCHIL TUSSEN GERUCHTEN EN WAARDEVOLLE INFORMATIE?

 

Het is helaas lastig om snel het verschil te ontdekken tussen geruchten en waardevolle informatie. Komt de informatie van een betrouwbare bron of verzint een tipgever iets om zo meer bezoekers naar zijn website te trekken? Hoe dan ook is het een feit dat er meer onbetrouwbare informatie dan nauwkeurige en bruikbare informatie is.

 

Wees er dus altijd waakzaam op om niet zomaar iedereens tip over te gaan nemen. Check altijd van tevoren hoe betrouwbaar een tipgever is en ga zelf de informatie nog een keer na voordat je er iets mee doet.

 

Speel Slimmer.