INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op Australian Open 2023

De Australian Open is het eerste grote tennis toernooi van 2023. Historisch gezien hoort de Australian Open bij de Grand Slam, wat voor veel tennissers een felbegeerde titel is. Veel tennis spelers wachten nog op hun eerste Grand Slam. De andere tennis toernooien die tot de Grand Slam behoren zijn Roland Garros, Wimbledon en de US Open.

 

De Australian Open begint op 16 januari en duurt tot zondag 29 januari. De totale prijzenpot is 76,5 miljoen dollar. Dat prijzengeld is omgerekend ongeveer 72 miljoen euro. De uiteindelijke winnaar van de Australian Open 2023 maakt ook een mooie sprong op de ATP ranglijst door het toernooi te winnen. Check hier het totale prijzengeld voor Wimbledon.

 

De Australian Open wordt in Australië gespeeld en de wedstrijden vinden plaats in de Rod Laver Arena, in Melbourne. Het stadion ligt in Melbourne Park en er wordt op hardcourt gespeeld. Vorig jaar won Rafael Nadal daar de finale van het toernooi, waarmee hij het stokje van de Servische speler Novak Djokovic overnam. Novak Djokovic had de Australian Open toen drie keer op rij gewonnen.

 

Australian Open wedden
 

Er zijn veel tennis weddenschappen die je kunt plaatsen bij een bookmaker. Wil je op tennis wedden? Dan is dit toernooi een uitstekende gelegenheid als je wilt inzetten en wedden op tennis.

 

Als je wilt wedden bij open bookmakers op de Nederlandse markt kun je normaal gesproken voor de wedstrijden weddenschappen plaatsen, maar je kunt ook live wedden op Australian Open 2023. 

 

Wedden op de Australien Open 2023 kan bijvoorbeeld op wie de wedstrijd wint, of inzetten wie het volgende punt wint. Je kunt ook een voorspelling plaatsen op het aantal games, of andere statistieken van een wedstrijd. Er zijn heel veel verschillende weddenschappen voor de Australian Open Ook de winnaar van het hele toernooi kun je vooraf voorspellen.

 

Wie wint dit jaar de Australian Open? Wordt het Novak Djokovic, Marin Cilic, Rafael Nadal of Carlos Alcaraz? Of juist een nieuwe speler? Het is moeilijk te voorspellen wie de grote favoriet is.

 

Een speler met een gunstige loting maakt misschien wel kans. Het wordt in ieder geval niet Roger Federer, want hij stopte afgelopen jaar met tennissen.

 

Er doen deze editie van de Australian Open ook twee Nederlanders mee, namelijk Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor. Zij hebben het nog nooit ver geschopt op de Australian Open, maar zullen hun best doen om hun tegenstander te verslaan en in Melbourne als winnaar van het veld te stappen.

 

Bookmakers bieden naast de weddenschappen vaak ook live streams aan. Via zo'n live stream kun je de wedstrijden volgen tijdens het wedden op de Australian Open. De live weddenschappen kun je zo precies in de gaten houden en snel plaatsen. Dit kan vaak bij andere sporten ook.

 

Je kunt via de live stream kijken of jouw weddenschappen de goede kant op gaan en eventueel nieuwe weddenschappen plaatsen.

 

De Australian Open weddenschappen worden door veel bookmakers aangeboden. Denk jij dat Novak Djokovic, Marin Cilic, Rafael Nadal of Carlos Alcaraz de beste kans maakt om te winnen? Dan kun je hier een weddenschap op plaatsen. Bij de beste bookmakers krijg je ook wel eens een gratis weddenschap.

 

Je kunt natuurlijk op zoek gaan naar de hoogste odds bij het wedden op door een verrassende winnaar van een wedstrijd te voorspellen. Hoe hoger de quoteringen, hoe moeilijker jouw voorspelling voor de Australian Open. De quoteringen voor Carlos Alcaraz liggen vast lager dan weddenschappen met een voorspelling op een andere winnaar. Tenniswedstrijden zijn echter altijd spannend en onvoorspelbaar, dat hebben we ook bij andere toernooien gezien.

 

Australian Open tennis
 

Op maandag 9 januari begint de voorronde voor de Australian Open 2023. Elke speler die deze kwalificaties weet te overleven, plaatst zich voor het echte toernooi. Het toernooi begint op 16 januari aan de eerste ronde.

 

Deze eerste ronde duurt tot en met 17 januari. Daarna volgt de tweede ronde, derde ronde en vierde ronde.

 

Na deze rondes zijn zowel bij de mannen als de vrouwen nog 8 deelnemers over, waarna op 24 en 25 januari de kwartfinales volgen. De halve finale wordt op 26 en 27 januari gespeeld. Op 28 januari is de finale van de Australian Open voor de vrouwen (single) en mannen (double) en op 29 januari is de finale voor de mannen (single) en vrouwen (double).

 

Vorige winnaars Australian Open
 

Bij de mannen heeft Novak Djokovic de meeste titels op de Australian Open gewonnen (9). Bij de vrouwen is dit Serena Williams, met 7 titels. De titelhouders zijn momenteel Rafael Nadal (mannen) en Ashleigh Barty (vrouwen). Zij wonnen vorig jaar de finale op de Australian Open.

 

Nadal doet dit jaar mee om zijn titel te verdedigen, Barty is gestopt met tennis.