INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op basketbal

Wedden op Basketbal

Bij BetCity kan je op honderden manieren wedden op verschillende sporten. Voetbal is de meest populaire sport, maar basketbal is ook populair bij weddenschappen. Bij BetCity kan je op verschillende competitie inzetten als het om basketbal gaat. Je kunt wedden op de toekomstige kampioen van een competitie of op losse basketbal wedstrijden.

 

Bijna alle bookmakers bieden weddenschappen op de National Basketball Association (NBA) aan, zo ook BetCity. De NBA is de sterkste competitie ter wereld. De NBA is niet de enige competitie waar je bij BetCity op kunt wedden. In Europa wordt bijvoorbeeld de EuroLeague afgewerkt, een bijzonder sterke competitie met de beste Europese teams.

 

Bij BetCity wordt het meest gewed op de NBA. Andere populaire wedopties zijn de NCAAB (College Basketball), de Australische, de Chinese en de Turkse competitie.

 

NBA Basketbal

De populairste competitie ter wereld is de NBA, het hoogste Amerikaanse niveau met de beste basketballers. De NBA is opgericht in 1946 en bestaat tegenwoordig uit 30 deelnemende teams. Oost en West clubs spelen eerst tegen elkaar in competitie (Eastern Conference en Western Conference). Deze gesloten leagues zijn dan weer onderverdeeld in drie divisies van vijf teams.

 

In het reguliere seizoen spelen de clubs 82 wedstrijden. De acht beste teams van elke Conference gaan naar de play-offs in het voorjaar. De nummers één tot en met zes in de Conference gaan naar de play-offs. Nummers zeven tot tien strijden in een toernooi om te bepalen wie erbij mag komen.

 

Een serie in de play-offs bestaat uit een best of seven serie. Het team dat als eerste vier wedstrijden wint gaat door naar de volgende ronde. Het team dat de uiteindelijke finale wint is logischerwijs de kampioen.

 

Bij BetCity is het aanbod voor het wedden op basketbal enorm. Te beginnen met een winnaar, ofwel de 'Moneyline'. Hierbij zet je in op een winnaar. Bij een gelijkspel wordt er net zo lang verlengd totdat er een winnaar is.

 

Naast de moneyline kan je ook inzetten op een 'handicap'. Dit is een x aantal punten waarmee een verschil wordt aangeduid. Je hebt een plus handicap en een min handicap. Hiermee geef je aan of je verwacht dat een team ruimer wint, of juist verliest.

 

De volgende wedoptie is de meer dan of minder dan op basis van punten. Dit gaat om het totaal aantal punten over vier kwarten. Echter, deze weddenschap zijn ook per kwart en per helft beschikbaar.

 

Voor al de bovenstaande wedopties geldt dat deze beschikbaar zijn voor het totaal van de wedstrijd. Per helft en tenslotte ook per kwart. Dit maakt het live wedden op basketbal bij BetCity buitengewoon interessant.

 

Basketbal weddenschappen

Basketbal is een sport met veel doelpogingen, punten en wisselingen binnen een team. Door de dynamiek van de sport is het wedden op basketbal een enerverende bezigheid.

 

Wie wint het eerste kwart van de wedstrijd? Gaat de point guard van het team een schot missen? Wat wordt het totaal aantal punten in de wedstrijd? Blinkt sterspeler LeBron James wéér uit, of is het een van zijn teamgenoten?

 

Op iedere wedstrijd zijn er tal van wedopties. BetCity heeft het ruimste aanbod in Nederland met betrekking tot basketbal en NBA. Hierboven staan de gewone wedopties, zoals een winnaar of de punten. Echter, bij BetCity heb je nog veel meer wedopties.

 

Van speler punten tot intercepties en blocks van spelers. Alles is beschikbaar! Hierbij blijft het niet, want al deze zogenoemde lijnen komen met alternatieve opties. Zo kan jij jouw weddenschap veiliger spelen of juist meer risico nemen.

 

Dit geldt voor alle wedopties. Speler punten, assists, rebounds, intercepties en blocks. BetCity is van alle markten thuis en dat blijkt uit dit aanbod. Het is een walhalla voor de basketbal liefhebbers.

 

Bekende teams en spelers

In de loop der jaren hebben veel clubs het kampioenschap gewonnen. De Boston Celtics en de Los Angeles Lakers hebben de meeste titels (ieder 17). In 2019 werd met de Toronto Rapters (Canada) het eerste niet-Amerikaanse team kampioen. Andere bekende clubs zijn Chicago Bulls, Golden State Warriors, Washington Wizards en Detroit Pistons.

 

Miljoenen mensen over de hele wereld adoreren NBA-sterren. Er zijn in het verleden veel grote spelers geweest, maar de bekendste is ongetwijfeld Michael Jordan. De basketballer brak alle records. Hij werd zes keer kampioen met de Chicago Bulls in de jaren 90.

 

Ook werd Jordan een cultuurfenomeen door zijn uitstraling, uitspraken en commerciële deals. Bekende oud-basketballers zijn: - Kareem Abdul-Jabbar - Wilt Chamberlain - Bill Russel - Charles Barkley - Magic Johnson - Larry Bird - Kobe Bryant & Shaquille O'Neal.

 

Live wedden

Bij BetCity kan je live wedden op basketbal. Het voordeel van live wedden op basketbal is dat je beter kunt inschatten hoe de teams presteren. Je kan ook beoordelen of de spelers goed spelen. Dan is een weddenschap afsluiten over welke ploeg uiteindelijk gaat winnen makkelijker.

 

Live weddenschappen afsluiten gaat natuurlijk makkelijker wanneer je de basketbal wedstrijd live kan volgen. BetCity biedt livestreams aan voor veel sporten, inclusief basketbal. Wij hebben een livestream van veel nationale en internationale basketbalcompetities, zoals de NBA en de EuroLeague.

 

Wedden op basketbal bij BetCity

Wil je wedden op basketbal en verschillende weddenschappen plaatsen? Ga dan naar BetCity. Wij bieden van wedstrijden van tientallen competities aan.

 

Het aantal mogelijke weddenschappen bij BetCity is ontelbaar. BetCity biedt soms zelfs meer wedmogelijkheden aan dan specifieke basketbal bookmakers.

 

Wedden op basketbal kan bij de meeste bookmakers dus op heel veel manieren. Je kunt wedden op je favoriete team als kampioen. Je kunt ook wedden op je favoriete speler. Je kunt wedden of hij de meeste punten scoort in een wedstrijd.

 

Veilig wedden bij BetCity

Wedden op basketbal kan bij veel online bookmakers en dus ook bij BetCity, waar je kan betalen met Visa, Mastercard en iDeal. BetCity is een van de betrouwbaarste en beste bookmakers van Nederland, want wij zijn sinds 1 oktober 2021 in het bezit van een vergunning die is uitgegeven door de Kansspelautoriteit.

 

Heb je een klacht of een vraag, bijvoorbeeld over wedden op basketbal? Onze klantenservice is altijd bereikbaar via mail, telefoon en chat. Belangrijk: op basketbal wedden kan je het ene moment geld opleveren, maar op het andere moment ook geld kosten.

 

Als je wilt wedden op bijvoorbeeld NBA-wedstrijden, moet je ook weten wanneer je moet stoppen. 

 

Meer Wedden op Sport? Het kan allemaal bij BetCity!

Wedden op Sport

Wedden op Voetbal

Wedden op Tennis

Wedden op Formule 1

Wedden op Wielrennen

Wedden op Darts