Wedden op basketbal

Wedden op Basketbal

Bij BetCity kan je op honderden manieren wedden op verschillende sporten. Voetbal is de populairste sport, maar ook basketbal hoort bij de meest populaire sporten als het om wedden gaat. Bij BetCity kan je op verschillende competities inzetten als het om basketbal gaat. Je kan inzetten op de aanstaande kampioen, maar natuurlijk ook wedden op individuele basketbal wedstrijden.

 

Bijna alle bookmakers bieden weddenschappen op de National Basketball Association (NBA) aan, zo ook BetCity. De NBA is de sterkste basketbalcompetitie ter wereld. Wij bieden naast weddenschappen op de NBA ook volop mogelijkheden op andere competities aan, zoals weddenschappen op de Argentijnse, Turkse, Franse of Spaanse competitie.

 

NBA Basketbal

De populairste competitie ter wereld is de NBA, het hoogste Amerikaanse niveau met de beste basketballers. De NBA is opgericht in 1946 en bestaat tegenwoordig uit 30 deelnemende teams. De clubs uit het oosten en het westen strijden eerst in competitieverband tegen elkaar (Eastern Conference en Western Conference). Deze gesloten leagues zijn dan weer onderverdeeld in drie divisies van vijf teams.

 

In de reguliere league spelen de clubs 82 wedstrijden. De acht beste ploegen van elke Conference (de drie winnaars van de divisie plus de vijf andere beste teams) gaan naar de play-offs, die in het voorjaar beginnen. De ploeg die vier van de zeven duels wint ('best of seven'), gaat door naar de volgende ronde. De winnaar van de finale van de NBA is logischerwijs kampioen.

 

Bij de NBA kun je alle kanten op wat betreft wedden. Een andere populaire competitie om op te wedden is de National Collegiate Athletic Association Basketball (NCAAB), waarin je kan wedden op teams van de Amerikaanse universiteiten. Bepaalde spelers die actief zien in de NCAAB komen later terecht in de NBA.

 

Bekende teams en spelers

In de loop der jaren hebben veel clubs het kampioenschap gewonnen. De Boston Celtics en de Los Angeles Lakers hebben de meeste titels (ieder 17). In 2019 werd met de Toronto Rapters (Canada) het eerste niet-Amerikaanse team kampioen. Andere bekende clubs zijn Chicago Bulls, Golden State Warriors en Washington Wizards.

 

Basketballers in de NBA zijn idolen. Miljoenen mensen over de hele wereld adoreren de sporters. Er zijn in het verleden veel grote spelers geweest, maar de bekendste is ongetwijfeld Michael Jordan. De oud-basketballer brak heel veel records en werd met de Chicago Bulls in de jaren 90 zes keer kampioen.

Ook werd Jordan een cultuurfenomeen door zijn uitstraling, uitspraken en commerciële deals. Andere bekende oud-basketballers zijn Kareem Abdul-Jabbar, Charles Barkley, Magic Johnson, Larry Bird, Kobe Bryant en Shaquille O'Neal.

 

Basketbal weddenschappen

Basketbal is een sport met veel doelpogingen, punten en wisselingen binnen een team. Door de dynamiek van de sport wordt wedden op basketbal een enerverende bezigheid.

Wie wint het eerste kwart van de wedstrijd? Gaat de point guard het volgende schot missen? Wat wordt het totale aantal gescoorde punten van sterspeler Lebron James uit een vrije worp? En welke ploeg wordt de uiteindelijke winnaar?

 

Op iedere wedstrijd zijn er tal van wedmogelijkheden. Je kan inzetten op het totale aantal punten gescoord door een ploeg of speler, maar ook of de wedstrijd eindigt in een gelijkspel of niet. Bij iedere bet heb je verschillende odds. Hogere odds zijn natuurlijk aantrekkelijker om op in te zetten, maar volgens de bookmaker is de voorspelling dan ook minder waarschijnlijk.

 

Live wedden

Bij basketbalwedstrijden kan je ook live wedden. Het voordeel van live wedden op basketbal is dat je beter kan inschatten hoe de ploegen het doen en of de spelers goed in de wedstrijd zitten. Dan is een weddenschap afsluiten over welke ploeg uiteindelijk gaat winnen makkelijker.

 

Live weddenschappen afsluiten gaat natuurlijk makkelijker wanneer je de basketbal wedstrijd live kan volgen. BetCity biedt voor tientallen sporten een mogelijkheid om een wedstrijd te volgen via de livestream, ook bij basketbal. Wij hebben een livestream van veel nationale en internationale basketbalcompetities, zoals de Euroleague.

 

Wedden op basketbal bij BetCity

Als je wilt inzetten op basketbal en verschillende soorten weddenschappen wilt afsluiten, ben je bij BetCity aan het juiste adres. Wij bieden van wedstrijden van tientallen competities aan. Het aantal mogelijke weddenschappen bij BetCity is ontelbaar. BetCity biedt soms zelfs meer wedmogelijkheden aan dan specifieke basketbal bookmakers.

 

Wedden op basketbal kan bij de meeste bookmakers dus op heel veel manieren. Je kan wedden op je favoriete team als de kampioen, maar ook wedden op je favoriete speler en of hij de meeste punten in een wedstrijd maakt.

 

Veilig wedden bij BetCity

Wedden op basketbal kan bij veel online bookmakers en dus ook bij BetCity, waar je kan betalen met Visa, Mastercard en iDeal. BetCity is een van de betrouwbaarste en beste bookmakers van Nederland, want wij zijn sinds 1 oktober in het bezit van een vergunning die is uitgegeven door de Kansspelautoriteit.

 

Heb je een klacht of een vraag, bijvoorbeeld over wedden op basketbal? Onze klantenservice is altijd bereikbaar via mail, telefoon en chat. Belangrijk: op basketbal wedden kan je het ene moment geld opleveren, maar op het andere moment ook geld kosten.

Als je wilt wedden op bijvoorbeeld NBA-wedstrijden, moet je ook weten wanneer je moet stoppen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd! 18+.

 

Meer Wedden op Sport? Het kan allemaal bij BetCity!

Wedden op Sport

Wedden op Voetbal

Wedden op Tennis

Wedden op Formule 1

Wedden op Wielrennen

Wedden op Darts

Wedden op NBA