INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op AFC Bournemouth

Sinds het seizoen 2022/23 is AFC Bournemouth in de Premier League terug te vinden. Hiermee is de populariteit van de Engelse ploeg flink gestegen. Dit geldt ook voor het 'Wedden op AFC Bournemouth'. Daarnaast is er ook één Nederlander die momenteel onder contract staat bij 'Boscombe'. Wij zetten AFC Bournemouth voor jou in de schijnwerpers.

 

Geschiedenis AFC Bournemouth

AFC Bournemouth, opgericht in 1899 als Boscombe FC, heeft een interessante en boeiende geschiedenis in het Engelse voetbal. Lange tijd speelden ze in de lagere regionen van het professionele voetbal, maar in de laatste jaren is AFC Bournemouth bezig aan een fikse klim in het Engelse voetbal.

De club klom gestaag op door de divisies en bereikte in 2015 de Premier League onder leiding van manager Eddie Howe, de huidige oefenmeester van Newcastle United. In de eerste 3 seizoenen eindigde het op een knappe zestiende, negende en twaalfde plek. AFC Bournemouth is na een degradatie weer terug te vinden op het hoogste niveau van Engeland.

 

Prijzenkast AFC Bournemouth

In de prijzenkast van AFC Bournemouth zijn een aantal trofeeën terug te vinden. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

In het seizoen 1945/46 wisten de Engelsen de eerste prijs uit de clubhistorie te bemachtigen. Destijds werd namelijk de Football League Third Division South Cup (derde divisie) gewonnen. Tot op heden wist AFC Bournemouth 4 prijzen te pakken.

Naast deze competitie won het in het seizoen 1983/84 de Football League Trophy. Slechts 3 seizoenen later won het de Football League One, het derde niveau van Engeland. Vlak hiervoor was het gepromoveerd van het vierde niveau naar de Football League One. De laatste prijs wist het te winnen in het seizoen 2014/15. Destijds won het de Championship, het tweede niveau van Engeland.

In het seizoen 2021/22 eindigde het in de Championship op de tweede plek, waarmee het promotie naar de Premier League wist vast te stellen. In het eerste seizoen op het hoogste niveau van Engeland eindigde het op de vijftiende plek.

 

Vitality Stadium

Het Vitality Stadium, gelegen aan de zuidkust van Engeland, is de thuisbasis van AFC Bournemouth. Oorspronkelijk staat het stadion bekend als Dean Court. Het onderging in 2015 een naamsverandering na een sponsorovereenkomst met Vitality en heeft sindsdien een eigen identiteit gekregen. Met een capaciteit van iets meer dan 11.000 toeschouwers behoudt het stadion zijn intieme charme, waardoor fans dicht bij de actie kunnen komen.

Het Vitality Stadium is zelfs het kleinste stadion in de Premier League. Het aantal mogelijke toeschouwers is namelijk een aantal honderd lager dan dat van Luton Town: Kenilworth Road.

 

Nederlanders bij AFC Bournemouth

Tot op heden hebben er 5 Nederlanders gespeeld voor AFC Bournemouth. Lorenzo Davies was de eerste Nederlander in dienst van de Engelsen.

In 2012 werd Frank Demouge van FC Utrecht naar AFC Bournemouth gehaald. Zijn komst naar Engeland werd echter geen succes. De spits speelde slechts 2 duels voor de Premier League-club en keerde al snel terug naar Nederland: Roda JC.

De volgende Nederlander die een contract tekende bij AFC Bournemouth was Nathan Aké. De laatstgenoemde koos in 2017 eieren voor zijn geld bij Chelsea en koos voor een vertrek bij The Blues. AFC Bournemouth telde maar liefst 22,7 miljoen euro neer voor de diensten van de linkspoot, een clubrecord. 3 seizoenen speelde Aké uiteindelijk voor AFC Bournemouth, voordat hij de overstap maakte naar de stadsgenoot van Manchester United: Manchester City. De laatstgenoemde betaalde 45 miljoen euro voor Aké.

Aké kreeg in 2019 een Nederlandse vriend bij AFC Bournemouth: Arnaut Danjuma. De vleugelaanvaller werd voor 16,4 miljoen euro van Club Brugge overgenomen. In 47 wedstrijden voor The Cherries was Danjuma vijftienmaal trefzeker, voordat hij koos voor een stap hogerop bij Villarreal.

Momenteel staat er één Nederlander onder contract bij AFC Bournemouth: Justin Kluivert. Het oud-toptalent van Ajax belandde via AS Roma, RB Leipzig, OGC Nice en Valencia in de Premier League. Op 25 november 2023 schoot de zoon van Patrick Kluivert zichzelf in de geschiedenisboeken. Eerder wist Justin al in de EFL Cup te scoren, maar met zijn doelpunt in de wedstrijd tegen Sheffield United werd J. Kluivert de eerste speler ooit die in alle top 6 competities wist te scoren (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Eredivisie, Ligue 1). Scoren in de beroemde FA Cup deed Kluivert echter nog niet.

 

Quoteringen voor wedden op AFC Bournemouth

AFC Bournemouth speelt momenteel in de Premier League. Sterker nog, het is op het hoogste niveau van het Verenigd Koninkrijk een stabiele middenmoter. Het Bournemouth wedden is hedendaags een bekend fenomeen. Voordat je op deze Engelse ploeg wil gaan wedden, adviseren wij je altijd research te doen. Denk aan schorsingen, vorm en eventuele blessures. Voor de beste odds ben je bij BetCity aan het juiste adres. Daarnaast raden wij je ook aan Club BetCity te checken. Hier vind je artikelen als 'Hoe werkt wedden op schoten op doel?' en de meest actuele voorbeschouwingen