INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op Bundesliga

 

Voetbal is de populairste sport ter wereld, ook om op te wedden. Je kan bij heel veel online bookmakers op duizenden manieren geld inzetten op voetbal. Je kan weddenschappen aangaan op competities of toernooien, maar ook inzetten op bepaalde wedstrijden of spelers. Veel supporters wedden op wedstrijden uit de Eredivisie of de KNVB Beker, maar natuurlijk kan er ook worden ingezet op duels uit het buitenland. Een populaire competitie wat betreft wedden is de Bundesliga. De Bundesliga is het hoogste niveau van het Duitse voetbal. Veel Nederlanders wedden op een wedstrijd van de grote clubs uit de Duitse voetbalcompetitie, zoals Bayern München en Borussia Dortmund, omdat ze deze teams beter kennen en dus beter kunnen inschatten.

 

Wat is de Duitse Bundesliga?

Ieder seizoen proberen de 18 clubs in de Bundesliga zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen. Bekende clubs zijn FC Köln, Union Berlin, RB Leipzig, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund en natuurlijk Bayern München. De afgelopen jaren won Bayern alle landstitels. Sinds 2013 heeft de topclub uit München ieder seizoen de Duitse competitie gewonnen. Vorig seizoen eindigde Borussia Dortmund met slechts één punt verschil op plek 2.

 

Belangrijke posities

Per seizoen kunnen 6 clubs zich plaatsen voor Europees voetbal. De eerste 4 teams op de ranglijst spelen het daaropvolgende seizoen in de Champions League, de nummer 5 gaat de Europa League in en de nummer 6 gaat spelen in de Conference League. De nummer 17 en 18 degraderen rechtstreeks naar de 2. Bundesliga, het tweede niveau in Duitsland. De nummer 16 speelt play-offs voor promotie en degradatie tegen de nummer 3 van de 2. Bundesliga.

 

Geschiedenis Bundesliga

Duits voetbal was tot 1963 nog regionaal verspreid, er was geen landelijke competitie. Sinds 1963 strijden clubs uit heel Duitsland tegen elkaar voor de titel. Bayern München is de duidelijke recordkampioen met 31 kampioenschappen, gevolgd door HSV uit Hamburg (7x) Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach (beide 5x) en Werder Bremen (4x). De club uit München staat al jarenlang bovenaan in de Bundesliga stand. Andere clubs komen er nauwelijks aan te pas, mede vanwege de goede financiële positie van Der Rekordmeister. Clubs als Red Bull Leipzig en TSG Hoffenheim probeerden de laatste seizoenen met veel kapitaal de hegemonie van Bayern te doorbreken, maar vooralsnog zonder succes.

 

Wedden op Bayern München en Borussia Dortmund

Veel gokkers van over de hele wereld wedden op de Bundesliga en dan vooral op Bayern en Dortmund, omdat ze deze ploegen beter kunnen inschatten dan de concurrenten van deze teams. Mensen kennen spelers als Robert Lewandowski en Marco Reus en hun bijdrage in de vorm van assists en doelpunten. Geld inzetten op een bepaald aantal goals van deze goede spelers ligt dan meer voor de hand dan inzetten op onbekendere clubs en spelers. De quoteringen bij een overwinning van bijvoorbeeld Dortmund liggen bij de bookmakers doorgaans laag, omdat de verwachting is dat de ploeg vaak de wedstrijd wint. Een gelijkspel of nederlaag van Dortmund levert dan veel meer geld op, mits de voorspellingen juist zijn natuurlijk.

 

Wedden op de kampioen

Ieder seizoen kan je bij bookmakers geld inzetten welke club kampioen wordt. In de Bundesliga zou een kampioenschap van Bayern een logische weddenschap zijn, maar dat levert dan ook niet zoveel op. Op een onverwachte titel van bijvoorbeeld Dortmund of Bayern Leverkusen staan meteen al veel hogere quoteringen, terwijl gokken op een titel van een (op papier) beduidend mindere club bijzonder veel winst kan opleveren.

 

Wedden op Bundesliga wedstrijden?

Bij de Bundesliga kun je natuurlijk ook inzetten op de wedstrijden. Je kan voorspellen welk team scoort, of de thuisploeg de overwinning behaalt of dat de sterspeler meerdere doelpunten gaat maken. Bij bijna iedere bookmaker zijn er honderden manieren om te online wedden op de Bundesliga. Je kan ook live wedden tijdens een wedstrijd. Bij live wedden weet je hoe het duel verloopt en kan je beter inschatten hoe de teams en spelers (nog gaan) presteren.

 

Bundesliga wedden bij BetCity

BetCity biedt duizenden manieren om te kunnen wedden op voetbal. Je kan inzetten op een wedstrijd uit de Eredivisie en de KNVB Beker, maar ook op de grootste competities zoals de Engelse Premier League en dus de Bundesliga. BetCity biedt bovendien vaak voorbeschouwingen, statistieken en strategie-artikelen aan die spelers kunnen helpen om te spelen op informatie en data in plaats van op gevoel. Speel slimmer bij BetCity!

 

Veilig wedden bij BetCity

Bundesliga weddenschappen aangaan kan natuurlijk bij veel verschillende bookmakers en dus ook bij BetCity, waar de gebruikelijke betaalmethodes gelden zoals Visa, Mastercard en iDeal. BetCity is een betrouwbare bookmaker om een weddenschap te plaatsen, want wij zijn sinds 1 oktober in het bezit van een vergunning die is uitgegeven door de Nederlandse Kansspelautoriteit. Heb je een klacht of wat vragen, bijvoorbeeld over een weddenschap op de Bundesliga? Onze klantenservice is altijd bereikbaar via mail, telefoon en chat. Belangrijk: weet wanneer je moet stoppen met weddenschappen plaatsen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd!

 

Meer Wedden op Voetbal? Het kan allemaal bij BetCity!

Wedden op Voetbal

Wedden op Bayern Munchen

Wedden op Borussia Dortmund

Wedden op Eredivisie

Wedden op Keuken Kampioen Divisie

Wedden op Premier League

Wedden op La Liga

Wedden op Serie A

Wedden op Ligue 1

Wedden op Champions League

Wedden op Europa League

Wedden op Conference League

Wedden op Nations League

Wedden op KNVB Beker

Wedden op WK 2022