Wedden op Champions League

 

 

FC Barcelona, Manchester City, Bayern München, Paris Saint Germain en Ajax: zomaar een greep van de Europese topclubs die ieder jaar mee doen aan het Europese miljardenbal genaamd de UEFA Champions League. Champions League voetbal staat al jaren garant voor spectaculaire duels in Europa. Bij BetCity kun je terecht voor al jouw Champions League weddenschappen met de beste odds.

 

Wat is de Champions League?

De Champions League is een Europees voetbal toernooi. Vorig seizoen won Real Madrid de 'cup met de grote oren'. De Madrilenen zijn ook recordhouder met liefst 14 overwinningen, gevolgd door AC Milan met zeven eindzeges.

De Champions League wordt gezien als het belangrijkste internationale voetbaltoernooi. Het toernooi begint vaak al in de zomer met voorrondes waar de 'kleinere clubs' aan deelnemen. Daarna volgen de groepsfase, knock out fase, achtste finales, kwartfinales, halve finales en de finale. Het Champions League seizoen duurt vaak van eind juli tot eind mei: bijna een heel jaar dus.

De winnaar van de Champions League kwalificeert zich, net als de winnaar van de Europa League, automatisch voor deelname aan het toernooi in het nieuwe seizoen. De favorieten zijn vrijwel ieder jaar hetzelfde: de ploegen met het meeste geld maken de meeste kans om de Champions League te winnen. Grote clubs als Manchester United, FC Barcelona, Real Madrid, Juventus en Paris Saint Germain zijn vrijwel ieder jaar favoriet.

Gelukkig vinden er regelmatig verrassingen plaats! De kans dat een Nederlandse club de Champions League wint is niet groot, maar er is altijd een kans! Helaas lijken Engelse ploegen dankzij hun budget nu eenmaal kansrijker. Toch wist Ajax in het seizoen 2021/2022 in de groepsfase maar liefst zes overwinningen te boeken!

Bij BetCity vind je een zeer uitgebreid aanbod van Champions League wedstrijden en bijbehorende weddenschappen.

 

Favorieten Champions League

Zoals we al aangaven zijn de deelnemers met het grootste budget vaak favoriet om de Champions League te winnen. In de afgelopen twintig jaar was er alleen in seizoen 2003/2004 geen finalist uit Italië, Engeland, Spanje of Duitsland: FC Porto tegen AS Monaco.

Daarna werd het toernooi gedomineerd door Engelse, Duitse of Spaanse clubs. Voor deelnemers als Manchester City en Paris Saint Germain is het winnen van de Champions League finale het hoogst haalbare, maar nog nooit gebeurd. 

De winnaar van de Champions League komt vrijwel altijd uit een van de grote voetballanden, dus houd daar rekening mee als je wil wedden op de Champions League.

 

Wedden op de Champions League: voorrondes tot Champions League finale

De Champions League is het grootste Europese voetbaltoernooi van alle Europese competities. Voor sommige ploegen is het winnen van de Champions League zelfs belangrijker dan het winnen van de eigen competitie. Dit is bijvoorbeeld bij Paris Saint Germain het geval.

 

Voorrondes

In totaal zijn er drie voorrondes, bestaande uit een thuis- en een uitwedstrijd en volgens een knock out systeem wordt bepaald wie er uiteindelijk aan de groepsfase van de Champions League mag deelnemen. In totaal nemen er 42 teams mee aan deze voorrondes.

 

De voorrondes beginnen vaak al midden in de zomer, waar op dit moment de nummer 2 van Nederland aan deelneemt. Vaak stranden Nederlandse clubs helaas in de laatste voorronde. Uiteindelijk gaan er 10 teams naar de groepsfase van de Champions League.

 

Groepsfase

Zodra alle deelnemers bekend zijn kan de loting voor de Champions League groepsfase van start. In totaal zijn er 4 potten waar de deelnemers in verdeeld worden. In de groepsfase worden deelnemers uit hetzelfde land niet aan elkaar gekoppeld.

Verder is er altijd een oud voetballer die de balletjes uit de pot mag vissen, maar het is vooral een show.

In de eerste pot zitten de op papier beste clubs. Hier zitten de winnaar van het vorig seizoen in en de 7 deelnemers van de landen met de meeste punten op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Dat zijn dus eigenlijk altijd de grootste clubs uit de Europese competities.

In de overige potten worden de clubs ingedeeld op basis van hun prestaties van de afgelopen jaren. Daarvoor is een coëfficiëntenlijst die dit bepaalt.

 

Knock-out fase

De nummers 1 en 2 van de groep gaan door naar de knock out fase. De nummers 3 gaan verder in de Europa League. Dat betekent dat er nog 16 deelnemers zijn in de knock out fase van de Champions League.

Na een uit- en een thuiswedstrijd worden de kwartfinales bekend. Uitdoelpunten maken hierin geen verschil meer ten opzichte van vorig seizoen. Het gaat nu dus om individuele wedstrijden en de winnaar gaat door.

De kwartfinales en halve finales hanteren hetzelfde principe. Alleen de Champions League finale bestaat uit 1 wedstrijd. Champions League finales zijn altijd het sluitstuk van het voetbalseizoen.

 

Wedden op de Champions League finale

Heb jij een gevoel wie de Champions League winnaar wordt? Of hoe de Champions League finale gaat verlopen? Wordt het dit seizoen weer 'de Koninklijke'? Of ga je toch voor Bayern München of Manchester City? De Europese topclubs zijn er klaar voor!

Vorig seizoen werd het een finale tussen Liverpool en Real Madrid. Real schakelde Manchester City uit in de halve finale en Liverpool rekende af met Villarreal.

Op de Champions League wedden doe je bij BetCity met de beste odds.

 

Wedden op Champions League wedstrijden

De beste quoteringen om te wedden op Champions League vind je natuurlijk bij BetCity. Zet jij in op de finale, of wil jij van de spanning genieten bij de groepsfase of juist de knock out fase? Champions League wedden met de beste quoteringen doe je bij BetCity.

Als je op de Champions League wilt wedden is het belangrijk om de Champions League odds te bekijken. Op een wedstrijd van de Champions League zijn vaak nóg meer opties om op in te zetten dan bij een Eredivisie wedstrijd.

Je kunt bij BetCity op doelpuntenmakers inzetten, maar ook op de halve finale, op de groepswinnaars, de Champions League winnaar, hoe de wedstrijd gaat verlopen, wie de volgende ronde haalt...kortom, zeer veel verschillende weddenschappen. Beide teams scoren, wat zijn de actuele odds, wie wint de wedstrijd of haalt de achtste finales? Je kunt de odds voor de Champions League bekijken op BetCity. Ook voor andere weddenschappen kun je natuurlijk terecht in het sportsbook.

 

Geschiedenis Champions League

De Champions League bestaat sinds 1992 als de UEFA Champions League. In 1955 werd de Europacup 1 geïntroduceerd. Real Madrid won niet alleen het eerste seizoen, maar de eerste vijf seizoenen won de Koninklijke de cup met grote oren: een unieke prestatie in de geschiedenis van de UEFA Champions League.

Er zijn 22 clubs die de Champions League hebben gewonnen, waaronder maar liefst drie Hollandse clubs. Ajax (4), PSV (1) en Feyenoord (1). Verder zijn opvallende namen Aston Villa, Nottingham Forest, Steau Boekarest, Hambuger SV en Rode Ster Belgrado. Ook hoog in het rijtje staat FC Barcelona met 5 overwinningen.

De topscorer van de Champions League is 'Mister Champions League': Cristiano Ronaldo. De supervedette uit Portugal maakte maar liefst 134 doelpunten in de Champions League: meer dan menig club in totaal heeft gescoord.

Cristiano Ronaldo scoorde zijn doelpunten in de Champions League voor Manchester United (15), Real Madrid (105) en Juventus (14). Zijn eeuwige rivaal Lionel Messi is de nummer twee op de ijst met 119 doelpunten. De eerste Nederlander op de lijst is Ruud van Nistelrooij met 56 doelpunten in de Champions League. Hij maakte de goals in dienst van PSV (8), Manchester United (35) en Real Madrid (13).

Niet geheel toevallig staan ook Raul, Benzema en Di Stéfano hoog in de lijst met topscorers. Zij spelen of speelden alle drie bij de Koninklijke: de club die het vaakst Champions League winnaar is. Leuke trivia: het snelste doelpunt in de Champions League werd gescoord door Roy Makaay, na 10,12 seconden in de wedstrijd Bayern München - Real Madrid.

 

Nederlandse clubs in de Champions League

Clubs uit de Nederlandse competitie in de Champions League worden niet meer in staat geacht om toernooi ooit nog te winnen. Toch wist Ajax nog te verrassen een paar seizoen geleden, maar in de halve finale stranden zij.

Naast de traditionele top drie hebben ook sc Heerenveen, AZ Alkmaar, Willem II en FC Twente deelgenomen aan de Champions League groepsfase. Deze clubs haalden samen 2 overwinningen, terwijl Feyenoord (9), PSV (33) en Ajax (56) hier ruimschoots overheen gingen. De speler met de meeste wedstrijden in de Champions League voor een Nederlandse club is Daley Blind met 44 wedstrijden.

 

Ajax

Ajax wist in de Champions League campagne 2018/2019 vanaf de voorrondes van de Champions League tot aan de halve eindstrijd te reiken. Velen zagen Ajax als potentiële Champions League winnaar, maar het avontuur strandde helaas in de halve finale. Ajax wist in het seizoen 2021/2022 alle 6 de Champions League duels in de groepsfase te winnen, een unieke prestatie. Met een totaal aantal doelpunten van 20 voor en 5 tegen waren de cijfers ronduit indrukwekkend. De Amsterdammers wonnen de tweede wedstrijd van Besiktas en gaven daarna voetballes aan Borussia Dortmund in een spectaculaire wedstrijd.

Ajax wist de cup met de grote oren viermaal te winnen: een unieke prestatie voor een Nederlandse club. Er zijn slechts een handjevol clubs die dit weten te evenaren of zelfs beter deden. De Amsterdammers wisten de finale zes keer te bereiken en daarin 4 overwinningen te boeken. De laatste Nederlandse overwinning dateert uit 1995 toen Ajax AC Milan versloeg.

 

PSV

PSV heeft sinds 2000 vaak deelgenomen aan de Champions League, maar wonnen de Champions League in 1988 voor het eerst (en laatst). PSV heeft in totaal 110 wedstrijden gespeeld en er 33 gewonnen.

 

Feyenoord

Feyenoord was de eerste Hollandse club die de Champions League wist te winnen in 1969/1970. De Rotterdammers speelden 36 wedstrijden in de Champions League en waren voor het laatste actief in het miljardenbal in 2017/2018.

 

Wedden op de Champions League

 

 

Hoe kan ik wedden op de Champions League?

Champions League wedden is toegankelijk in het sportsbook van BetCity. Je kunt op individuele wedstrijden inzetten, maar ook op de knock out fase en de halve finales. Je hoeft alleen naar het sportsbook van BetCity te gaan, de wedstrijden op te zoeken en de beste odds te zoeken.

Wedden op Champions League voetbal doe je bij BetCity veilig en vertrouwd. CL weddenschappen vind je bij ons en je kunt wedden op de Champions League wedstrijden, maar ook op de knock outfase en als je wilt zelfs de Europa League. Voor welke wedstrijden ga jij? Zet jij in op de zwakke ploegen of juist de clubs uit een grote competitie? Maak de wedstrijd een stukje spannender: je kunt ook live wedden op Champions League. Het Champions League schema is vaak al bekend in augustus, met daarin Nederlandse en Engelse clubs. Je kunt ook voor Bayern München gaan als winnaar van de knock outfase en dus de finale. Wedden op Champions League? BetCity!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

 

Meer Wedden op Voetbal? Het kan allemaal bij BetCity!

Wedden op Voetbal

Wedden op Eredivisie

Wedden op Keuken Kampioen Divisie

Wedden op Premier League

Wedden op Bundesliga

Wedden op La Liga

Wedden op Serie A

Wedden op Ligue 1

Wedden op Europa League

Wedden op Conference League

Wedden op Nations League

Wedden op KNVB Beker

Wedden op WK Qatar