INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op de Champions League

 

FC Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Bayern München, Paris Saint Germain en Ajax: zomaar een greep van de Europese topclubs die ieder jaar mee doen aan het Europese miljardenbal genaamd de Champions League. Het meest prestigieuze toernooi van Europa. Champions League voetbal staat al jaren garant voor spectaculaire duels in Europa. Bij BetCity kun je terecht voor al jouw Champions League weddenschappen met de beste odds.

 

Wat is de Champions League?

De Champions League is een Europees voetbal toernooi. Real Madrid is recordhouder met liefst 14 overwinningen, gevolgd door AC Milan met zeven eindzeges. Lees hier het prijzengeld van de Champions League

 

De Champions League wordt gezien als het belangrijkste internationale voetbaltoernooi. Het toernooi begint vaak al in de zomer met voorrondes waar de 'kleinere clubs' aan deelnemen. Daarna volgen de groepsfase, knock out fase, achtste finales, kwartfinales, halve finales en de finale. Het seizoen duurt vaak van eind juli tot eind mei: bijna een heel jaar dus.

 

De winnaar van de Champions League kwalificeert zich, net als de winnaar van de Europa League, automatisch voor deelname aan het toernooi in het nieuwe seizoen. De favorieten zijn vrijwel ieder jaar hetzelfde: de ploegen met het meeste geld maken de meeste kans om de Champions League te winnen. Grote clubs als Manchester United, FC Barcelona, Real Madrid, Juventus en Paris Saint Germain zijn vrijwel ieder jaar favoriet.

 

Gelukkig vinden er regelmatig verrassingen plaats. De kans dat een Nederlandse club de Champions League wint is niet groot, maar er is altijd een kans! Helaas lijken Engelse ploegen dankzij hun budget nu eenmaal kansrijker. Toch wist Ajax in het seizoen 2021/2022 in de groepsfase maar liefst zes overwinningen te boeken!

 

Bij BetCity vind je een zeer uitgebreid aanbod van Champions League wedstrijden en bijbehorende weddenschappen.

 

Favorieten Champions League

 

Zoals we al aangaven zijn de deelnemers met het grootste budget vaak favoriet om de Champions League te winnen. In de afgelopen twintig jaar was er alleen in seizoen 2003/2004 geen finalist uit Italië, Engeland, Spanje of Duitsland: FC Porto tegen AS Monaco.

 

Daarna werd het toernooi gedomineerd door Engelse, Duitse of Spaanse clubs. Voor deelnemers als Manchester City en Paris Saint Germain is het winnen van de Champions League finale het hoogst haalbare, maar nog nooit gebeurd.

 

De winnaar van de Champions League komt vrijwel altijd uit een van de grote voetballanden, dus houd daar rekening mee als je wil wedden op de Champions League.

 

Wedden op Champions League: voorrondes tot finale

 

Voor sommige ploegen is het winnen van de Champions League zelfs belangrijker dan het winnen van de eigen competitie. Dit is bijvoorbeeld bij Paris Saint Germain - dat actief is in het Parc des Princes - het geval.

 

Voorrondes

 

In totaal zijn er drie voorrondes, bestaande uit een thuis- en een uitwedstrijd en volgens een knock out systeem wordt bepaald wie er uiteindelijk aan de groepsfase van de Champions League mag deelnemen. In totaal nemen er 42 teams mee aan deze voorrondes.

 

De voorrondes beginnen vaak al midden in de zomer, waar op dit moment de nummer 2 van Nederland aan deelneemt. Vaak stranden Nederlandse clubs helaas in de laatste voorronde. Uiteindelijk gaan er 10 teams naar de groepsfase van de Champions League. Ploegen als Celtic of Rangers zijn ook ieder jaar in deze voorrondes terug te vinden.

 

Groepsfase

 

Zodra alle deelnemers bekend zijn kan de loting voor de groepsfase van start. In totaal zijn er 4 potten waar de deelnemers in verdeeld worden. In de groepsfase worden deelnemers uit hetzelfde land niet aan elkaar gekoppeld.

 

In de eerste pot zitten de op papier beste clubs. Hier zitten de winnaar van het afgelopen seizoen in en de 7 deelnemers van de landen met de meeste punten op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Dat zijn dus eigenlijk altijd de grootste clubs uit de Europese competities.

 

Afgelopen seizoen bestond pot 1 uit Bayern München, Manchester City, Atlético Madrid, Chelsea, Villareal, Internazionale, Sporting Portugal en Lille OSC. Dit zijn dus de kampioenen uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië aangevuld met ploegen waarvan het land de hoogste ranking heeft.

 

In de overige potten worden de clubs ingedeeld op basis van hun prestaties van de afgelopen jaren. Daarvoor is een coëfficiëntenlijst die dit bepaalt.

 

Knock-out fase

 

De nummers 1 en 2 van de groep gaan door naar de knock out fase. De nummers 3 gaan verder in de Europa League. Dat betekent dat er nog 16 deelnemers zijn in de knock out fase van de Champions League.

 

Na een uit- en een thuiswedstrijd worden de kwartfinales bekend. Uitdoelpunten maken hierin geen verschil meer ten opzichte van vorig seizoen. Het gaat nu dus om individuele wedstrijden en de winnaar gaat door.

 

De kwartfinales en halve finales hanteren hetzelfde principe. Alleen de Champions League finale bestaat uit 1 wedstrijd. Champions League finales zijn altijd het sluitstuk van het voetbalseizoen.

 

Wedden op de Champions League finale

 

Heb jij een gevoel wie het toernooi wint? Of hoe de finale gaat verlopen? Wordt het dit seizoen Chelsea? Of ga je toch voor Bayern München, Manchester City of natuurlijk Real Madrid? De Europese topclubs zijn er klaar voor! Wie weet ga jij voor een outsider zoals Borussia Dortmund, of zet je zelfs in op Club Brugge. Of pakt Ajax voor de vierde keer de titel?

Op de Champions League seizoen wedden doe je bij BetCity met de beste odds.

 

Wedden op Champions League wedstrijden

 

De beste quoteringen om te wedden vind je natuurlijk bij BetCity. Zet jij in op de finale, of wil jij van de spanning genieten bij de groepsfase of juist de knock out fase? De beste quoteringen vind je bij BetCity.

 

Als je op de Champions League wilt wedden is het belangrijk om de odds te bekijken. Op een wedstrijd van de CL zijn vaak nóg meer opties om op in te zetten dan bij een Eredivisie wedstrijd.

 

Je kunt bij BetCity op doelpuntenmakers inzetten, maar ook op de halve finale, op de groepswinnaars, de winnaar, hoe de wedstrijd gaat verlopen, wie de volgende ronde haalt...kortom, zeer veel verschillende weddenschappen. Beide teams scoren, wat zijn de actuele odds, wie wint de wedstrijd of haalt de achtste finales? Check de odds op BetCity. Ook voor andere weddenschappen kun je natuurlijk terecht in het sportsbook.

 

Geschiedenis Champions League

 

De Champions League bestaat sinds 1992 als de Champions League. In 1955 werd de Europacup 1 geïntroduceerd. Real Madrid won niet alleen het eerste seizoen, maar de eerste vijf seizoenen won Real Madrid de cup met grote oren: een unieke prestatie in de geschiedenis van de UEFA Champions League.

 

Er zijn 22 clubs die de Champions League hebben gewonnen, waaronder maar liefst drie Hollandse clubs. Ajax (4), PSV (1) en Feyenoord (1). Verder zijn opvallende namen Aston Villa, Nottingham Forest, Steau Boekarest, Hamburger SV en Rode Ster Belgrado. Ook hoog in het rijtje staat FC Barcelona, die vijf keer als Champions League winnaar uit de bus kwam.

 

De topscorer is 'Mister Champions League': Cristiano Ronaldo. De supervedette uit Portugal maakte maar liefst 134 doelpunten: meer dan menig club in totaal heeft gescoord. Over topscorers gesproken, in dit artikel op Club BetCity vind je alle informatie over de topscorers van de Eredivisie

 

Nederlandse clubs in de Champions League

 

Clubs uit de Nederlandse competitie worden niet meer in staat geacht om toernooi ooit nog te winnen. Toch wist Ajax nog te verrassen een paar seizoen geleden.

 

Naast de traditionele top drie hebben ook sc Heerenveen, AZ Alkmaar, Willem II en FC Twente deelgenomen aan de groepsfase. Deze clubs haalden samen 2 overwinningen, terwijl Feyenoord (9), PSV (33) en Ajax (56) hier ruimschoots overheen gingen. De speler met de meeste wedstrijden in de Champions League voor een Nederlandse club is Daley Blind met 44 wedstrijden.

 

Ajax

 

Ajax wist de cup met de grote oren viermaal te winnen: een unieke prestatie voor een Nederlandse club. Er zijn slechts een handjevol clubs die dit weten te evenaren of zelfs beter deden. De Amsterdammers wisten de finale zes keer te bereiken en daarin 4 overwinningen te boeken. De laatste Nederlandse overwinning dateert uit 1995 toen Ajax AC Milan versloeg.

 

PSV

 

PSV heeft sinds 2000 vaak deelgenomen aan de Champions League, maar was in 1988 de Champions League winnaar voor het eerst (en laatst). PSV heeft in totaal 110 wedstrijden gespeeld en er 33 gewonnen.

 

Feyenoord

 

Feyenoord was de eerste Hollandse club die de Champions League wist te winnen in 1969/1970. De Rotterdammers speelden 36 wedstrijden in de Champions League en waren voor het laatste actief in het miljardenbal in 2017/2018.

 

Wedden op Champions League

 

Hoe kan ik wedden op de Champions League?

 

Je kunt op individuele wedstrijden inzetten, maar ook op de knock out fase en de halve finales. Je hoeft alleen naar het sportsbook van BetCity te gaan, de wedstrijden op te zoeken en de beste odds te zoeken.

 

Wedden doe je bij BetCity veilig en vertrouwd. CL weddenschappen vind je bij ons en je kunt wedden op de groepswedstrijden, maar ook op de knock outfase en als je wilt zelfs de Europa League. Voor welke wedstrijden ga jij? Zet jij in op de zwakke ploegen of juist de clubs uit een grote competitie? Maak de wedstrijd een stukje spannender: je kunt ook live wedden.

Champions League wedden? BetCity! Wedden op de Champions League doe je dus bij BetCity. De knock outfase, Bayern München, wie wint de Champions League titel: bij BetCity ben je aan het juiste adres. Ook als je op de Champions League topscorers wilt inzetten: BetCity!