INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op Engeland

Wedden kan natuurlijk ook op internationaal topvoetbal! Het Engelse voetbalelftal speelt ieder jaar weer een groot aantal interlands. Engeland is de bakermat van de sport en kent dan ook een sterke nationale selectie. De Engelse ploeg speelde op 30 november 1872 zijn allereerste interland tegen Schotland en de wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. 10 jaar later werd tegen Ierland de grootste overwinning ooit geboekt. Engeland won de interland tegen de Ieren met maar liefst 0-13!

Je kan bij BetCity gaan wedden op Engeland! De wedstrijden van de nationale Engelse voetbalploeg worden zowel pre match als live aangeboden bij de bookmaker. Kom hieronder meer te weten over het voetbalelftal van Engeland en het online wedden op voetbal!

 

The Three Lions op het EK voetbal

De bijnaam van het Engelse elftal is 'The Three Lions'. Het land mocht al 10 keer deelnemen aan het Europees Kampioenschap voetbal. In 1968 was Engeland er voor de eerste keer bij en eindigde het op de 3e plaats. Engeland won nog nooit het EK voetbal, maar eindigde in 2020 wel op de 2e plaats. De finale in eigen land ging verloren tegen de Italiaanse voetbalploeg.

 

Engeland op het WK voetbal

Engeland is een vaste waarde op het WK voetbal. De Engelse ploeg won in 1966 de wereldtitel in eigen land. In de finale was Engeland met 4-2 te sterk voor West-Duitsland. De iconische aanvaller Geoff Hurst scoorde drie doelpunten, waaronder twee beslissende goals in de verlenging. In 2018 bereikte The Three Lions de halve finale op het WK in Rusland.

 

Bekende clubs uit de Premier League

Het Engelse voetbal staat bijzonder hoog aangeschreven. Dat komt grotendeels door het enorme hoge niveau in de Premier League. De Engelse competitie beschikt over kapitaalkrachtige clubs, waardoor de beste voetballers ter wereld al snel voor een Engels avontuur kiezen. Enkele topclubs die uitkomen in de Premier League zijn Manchester United, Manchester City, Tottenham Hotspur, Chelsea FC, Liverpool FC, Arsenal FC en Newcastle United en West Ham United. De 4 hoogst geklasseerde clubs plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van de UEFA Champions League.

 

Wedden op interlands Engeland

Je kan bij BetCity gaan wedden op alle interlands van Engeland! De liefhebbers kunnen inzetten op wedstrijden in de kwalificatie voor een eindtoernooi, UEFA Nations League, oefenwedstrijden, EK's en WK's. Check de quoteringen van de interlands en plaats eigenhandig een weddenschap op een duel van Engeland. Ieder seizoen staan weer diverse spannende wedstrijden op het programma.

Je hebt vele mogelijkheden op het gebied van online wedden bij BetCity. Je kan bijvoorbeeld inzetten op de winnaar van een wedstrijd, het aantal doelpunten, doelpuntenmakers, schoten op doel en handicaps. Een eindtoernooi kan je altijd nog spannender maken met een Outrights weddenschap, bijvoorbeeld een inzet op het feit dat Engeland zich straks mag kronen tot kampioen.

 

Veelgestelde vragen over wedden op Engeland

Wat is een quotering?
Een quotering noemen wij ook wel een odd. Stel de quotering bedraagt 2.00, dan kan je bij een juiste voorspelling de inzet verdubbelen. Hoe hoger de odd, des te meer geld een speler kan winnen. Je neemt met lagere odds echter minder risico.
 
Kan ik ook wedden op andere landen?
Ja, je kan bij BetCity ook op andere nationale voetbalteams wedden. Alle interlands worden namelijk live en pre match aangeboden bij de betrouwbare bookmaker. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om te wedden op Nederland, België, Frankrijk of Spanje.

Kan ik ook wedden op de Engelse competitie?
Ja, er kan ook voor een weddenschap op een wedstrijd in de Engelse Premier League worden gekozen. Engelse clubs die uitkomen in de Engelse competitie zijn Fulham, Chelsea, Brighton, Liverpool, Aston Villa, Nottingham Forest, Brentford, Crystal Palace en Sheffield United. Het gaat om ploegen die uitkomen op het hoogste niveau in Engeland.