INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op FC Volendam

Wedden op FC Volendam is een populaire optie bij Nederlandse bookmakers. FC Volendam, gevestigd in het vissersdorp Volendam, is een Nederlandse voetbalclub met een rijke geschiedenis. De club heeft zich vaak tussen de Eredivisie en de Eerste Divisie bewogen en heeft een sterke band met de lokale gemeenschap. Het tenue bestaat uit een oranje shirt en een zwarte broek: daarom wordt de club ook wel 'Het Andere Oranje' genoemd.

 

Geschiedenis van FC Volendam

Sinds 1920 wordt er al gevoetbald in het pittoreske Volendam en vanaf 1955 speelt de club op professioneel niveau. In 1978 werd de club in tweeën gedeeld: de amateurvereniging ging verder als RKAV Volendam en de betaalde tak gaat vanaf dat moment door het leven als FC Volendam.

Een van de meest memorabele momenten in de geschiedenis van FC Volendam vond plaats in 1958, toen de club promoveerde naar de Eredivisie, het hoogste niveau in het Nederlandse voetbal. Dit was een historische prestatie voor een kleine club uit een vissersdorp met slechts enkele duizenden inwoners. Hoewel FC Volendam niet lang in de Eredivisie bleef, heeft de club sindsdien een reputatie opgebouwd als een club die altijd voor een verrassing kan zorgen.

In de jaren die volgden, ging FC Volendam heen en weer tussen de Eredivisie en de Eerste Divisie (nu ook wel bekend als de Keuken Kampioen Divisie), maar één ding veranderde nooit: de trouwe fans en de hechte band met de lokale gemeenschap. Het Kras Stadion, de thuishaven van FC Volendam, is zo'n gezellige en sfeervolle plek waar fans samenkomen om vol passie de plaatselijke fc aan te moedigen.

 

Het Kras Stadion

FC Volendam speelt sinds seizoen 2002/2003 in het Kras Stadion dat is vernoemd naar de sponsor Kras Groep, een reisorganisatie uit Volendam. Het sfeervolle, gezellige, en toch eigentijdse thuishonk van FC Volendam, is gelegen midden in het hart van Volendam. Hiermee staat het stadion als het ware in het middelpunt van de lokale gemeenschap, wat de diepgewortelde verbondenheid tussen de club en de stad symboliseert.

 

Bekende spelers van FC Volendam

Bij FC Volendam zijn er door de jaren heen een paar bekende gezichten geweest die niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten naam hebben gemaakt vanwege hun voetbaltalent.

  1. Arnold Mühren: Een van de bekendste spelers die zijn carrière bij FC Volendam begon, was Arnold Mühren. Hij was een veelzijdige middenvelder en speelde later voor clubs als Ajax en Manchester United. Mühren maakte ook deel uit van het Nederlandse nationale elftal dat het Europees kampioenschap in 1988 won.

  2. Wim Jonk: Wim Jonk is een andere speler die zijn carrière bij FC Volendam begon en later uitgroeide tot een gerespecteerde middenvelder. Hij speelde voor clubs als Ajax, Internazionale en Sheffield Wednesday, en hij had een succesvolle carrière in zowel de Nederland als in het buitenland. Later heeft Jonk ook gewerkt als trainer bij Ajax en FC Volendam.

  3. Gerrie Mühren: Gerrie Mühren, de oudere broer van Arnold Mühren, is ook een bekende naam in de geschiedenis van FC Volendam. Hij was een getalenteerde middenvelder die een belangrijke rol speelde in het team en later voor clubs als Ajax en FC Amsterdam uitkwam.

  4. Kees Kwakman: Kees Kwakman was een gewaardeerde verdediger bij FC Volendam en speelde later voor clubs als NAC Breda en FC Groningen. Kwakman staat bekend om zijn balcontrole en passing. Hij speelde in totaal 82 wedstrijden voor de ploeg uit Volendam.

  5. Jack Tuijp: Jack Tuijp is een clubicoon van FC Volendam. Hij was een doelpuntenmachine in de en speelde voor de club in verschillende periodes van zijn carrière. Tuijp wordt nog steeds herinnerd als een van de meest productieve aanvallers van de club.

 

Jeugdopleiding FC Volendam

De jeugdopleiding van FC Volendam is sterk gericht op talentontwikkeling en richt zich op het identificeren en vormen van lokaal voetbaltalent. Met moderne faciliteiten en nauwe samenwerking met lokale amateurclubs biedt de academie jonge spelers de kans om door te stromen naar het eerste team, wat de club een sterke lokale identiteit en een voortdurende stroom van jong talent oplevert. De jeugdteams staan daarnaast bekend om het verzorgde voetbal. Het trainingscomplex van FC Volendam ziet goed in elkaar en dit heeft het te danken aan onder andere de begroting van €10,5 miljoen. 

 

FC Volendam in de Eredivisie

FC Volendam heeft in de loop der jaren vaak heen en weer geschommeld tussen de Eredivisie en de Eerste Divisie. Na de degradatie in 2009 wist de ploeg uit Volendam een tijd niet meer de promoveren naar het hoogste niveau. In 2022 slaagde FC Volendam er echter in om terug te keren naar het hoogste niveau en promotie veilig te stellen. De Volendammers kende een geweldig seizoen in de Eerste Divisie en Robert Mühren wist maar liefst 29 doelpunten te scoren.

In de allesbeslissende uitwedstrijd werd er met 2-1 gewonnen van FC Den Bosch. Dit betekende een triomfantelijke comeback voor de ploeg en een vreugdevol moment voor de trouwe fans, die nu weer kunnen genieten van wedstrijden op het hoogste tegen clubs als Ajax en Feyenoord.

 

FC Volendam in de KNVB Beker

Ondanks dat FC Volendam de KNVB Beker nog nooit wist te winnen, zijn ze wel een aantal keer heel dichtbij geweest. In 1958 en 1995 werd zelfs de finale gehaald, maar er werd beide keren trokken de palingboeren aan het kortste eind. FC Volendam verloor in 1958 het duel van Feyenoord en in 1995 was Sparta te sterk.

 

Weddenschap plaatsen op FC Volendam

Wedden op een wedstrijd van FC Volendam is een veelgebruikte optie bij BetCity. Bij BetCity kun je allerlei verschillende voetbalweddenschappen afsluiten. Je kunt wedden op een overwinning of een gelijkspel, maar ook dat beide teams scoren. BetCity hoort bij de meest betrouwbare online bookmakers van Nederland. Bovendien heeft BetCity ook regelmatig promoties voor nieuwe spelers, bijvoorbeeld een Free Bet als je voor het eerst geld stort op je account. Daarnaast is er speciaal voor spelers in de BetCity App iedere week een Bet & Get!