INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op Frankrijk

Ze waren er zo dichtbij. In de finale van het WK 2022 had Kolo Muani voor Frankrijk de bal voor het inschieten. Spelers rende al vanaf de bank het veld in om te vieren dat zij de nieuwe Wereldkampioen zouden worden. Supporters keken toe en maakten zich klaar voor een volksfeest. Maar hij miste. Of beter gezegd. Keeper Emiliano Martinez keerde zijn inzet. Zo werd niet Muani voor Frankrijk, maar keeper Martinez voor Argentinië de held van het WK voetbal. Samen met Lionel Messi, dat dan weer wel.

 

Wereldkampioenschap voetbal

Het WK voetbal wordt om de vier jaar gespeeld en deze editie in Qatar was omstreden. Vooral in de aanloop naar het toernooi. Maar vanaf de start is er ook vooral genoten van de beste spelers die een goede prestatie leveren. Gecombineerd met verrassingen zoals Marokko en teleurstellingen in de vorm van bijvoorbeeld Denemarken die niet eens de achtste finale haalden. Dat alles met een prachtig slotstuk dankzij een fantastische wedstrijd in de finale. Een echt spektakel en misschien wel de mooiste finale aller tijden!

 

Over de WK finale tussen Frankrijk en Argentinië zo meer. Laten we eerst eens kijken hoe beide ploegen deze WK voetbal finale bereikte.

 

De weg naar de finale

Regerend Wereldkampioen Frankrijk begon in groep D en kende weinig problemen met de groepsfase overleven. Bij de bookmakers en online bookmakers waren zij ook niet voor niets één van de topfavorieten. In de achtste finales spelen les bleus vervolgens tegen Polen. Geen onbekende tegenstander voor Frankrijk, maar niet minder lastig. Toch wint Frankrijk met 3-1 en ligt de weg naar de kwartfinale open. Daar wach Engeland op het Franse team. Deze wedstrijd behoorde tot de meest populaire weddenschappen om op te wedden tijdens het WK voetbal.

 

De quoteringen gaven aan dat Frankrijk ligt favoriet was. Meerdere (online) bookmakers pakten uit met deze wedstrijd. Een odds boost, Harry Kane to score, Frankrijk to win of een dubbele kans. Keuzes te over. Uiteindelijk wonnen de Fransen en bereikten zij de halve finale. Hierin deed de ploeg van Didier Deschamps wat van hen verwacht werd en de finale van het WK 2022 was een feit.

 

Argentinië

Tegenstander van Frankrijk in de WK finale was Argentinië. De ploeg uit Zuid-Amerika was vooraf de favoriet bij de bookmakers, maar begonnen het WK met een verlies en een overwinning. Zij moesten hun laatste duel in de groep winnen om de volgende ronde te bereiken. Dat lukte, waarna ook Australië werd verslagen.

 

Na de achtste finale speelde zij in de kwartfinale tegen het Nederlands Elftal. Een lastige horde om daarna de halve finale te spelen. Het werd een gelijkspel en ook na de verlenging kon er geen winnaar worden aangewezen. De spanning liep op en ook voor gokkers kost gokken op zo'n moment een jaar van je leven.

 

WK Finale

Qatar, het Lusail Iconic Stadion. Plek van een fantastische finale. Vergeet de beste odds en andere quoteringen. In het Lusail Stadion is geschiedenis geschreven. Hetzelfde Argentinië dat hun eerste wedstrijd nog verloor, speelt nu tegen les bleus in het creme de la creme van de populaire competities. Beide landen hebben hun tweede wereldtitel al binnen en smachten naar een derde.

 

Nadat zowel het Franse elftal als Argentinië hun halve finales tegen respectievelijk Marokko en Kroatië hebben gewonnen staan ze nu tegenover elkaar in een ultieme finale van het WK voetbal in Qatar. Andere teams worden vergeten. Geen Denemarken of Kroatië, maar Argentinië en Frankrijk staan in het middelpunt.

 

Sommige finales of weddenschappen kun je niet voorspellen. Dit is zo'n wedstrijd. Voorspel Argentinië of Frankrijk als winnaar, of wacht tot de wedstrijd bezig is tot je besluit te gokken en inzet op de hoogste quoteringen. Een finale spelen brengt spanning met zich mee en dat maakt een weddenschap onvoorspelbaar.

 

Wat. Een. Wedstrijd.

Argentinië begint goed tegen Frankrijk en onder aanvoering van Lionel Messi komen zij op een comfortabele 2-0 voorsprong. Maar 10 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd weten de Fransen en regerend wereldkampioen het toch op een gelijkspel te brengen. Een gelijkspel dat aanvoelt als een overwinning, maar zo ver is het nog niet voor Frankrijk.

 

De verlenging was een reclame voor het voetbal. De WK finale Argentinië - Frankijk was een odds boost op zichzelf en beide teams hebben iets ongelooflijks gedaan. Dit konden de verschillende bookmakers niet voorspellen. Een WK voetbal finale waarbij weddenschappen met de beste odds zelfs kans maken op succes. Beide ploegen verdienden de wereldtitel, maar Argentinië ging er na een zenuwslopende strafschoppenserie mee aan de haal en Frankrijk bleef met een kater achter. Vier jaar lang mogen de Argentijnen zich trots de beste van de wereld noemen.

 

WK 2026

Het volgende WK wordt gespeeld in Noord-Amerika. Iets totaal anders dan een WK voetbal in Qatar. Voor de beste bookmakers maakt dat niet zo veel uit. Een Oddst Boost blijft een Odds Boost en de hoogste odds worden ook nu gegeven aan de teams die het minste kans maken. Argentinië zal haar titel willen verdedigen en de Fransen zullen zinnen op revanche.

 

Wedden op Frankrijk zal opnieuw populair zijn. Een weddenschap op één van de favorieten kan lucratief zijn. Maar zoals het WK 2022 liet zien, zijn er altijd meerdere favorieten.

 

Nations League en EK-kwalificatie

Binnenkort starten de finales van de Nations League. Eén keer eerder is de finale van dit toernooi gespeeld met een winnaar die velen hadden verwacht: Frankrijk. Dit jaar hebben zij zich niet gekwalificeerd en dus zal de Franse ploeg haar titel niet prolongeren.

 

Voor Frankrijk is de aankomende EK-kwalificatie het eerste belangrijke meetpunt. Een wereldtitel zal het niet opleveren en last van Argentinië zullen ze ook niet hebben. Na het WK 2022 is het EK 2024 het eerstvolgende grote toernooi. Een nieuwe kans om te wedden op Frankrijk.

 
Meer Wedden op Voetbal? Het kan allemaal bij BetCity!

Wedden op Voetbal

Wedden op Bundesliga

Wedden op La Liga

Wedden op Serie A

Wedden op Ligue 1

Wedden op Nations League

Wedden op KNVB Beker

Wedden op WK 2022

Wedden op Spanje

Wedden op Duitsland