INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op Galatasaray

Wedden op de Turkse competitie is in Nederland en ook in het buitenland een bekend fenomeen en wedden op Galatasaray is dan ook algemeen bekend. Galatasaray is op het hoogste niveau van Turkije een echte topploeg en er wordt dan ook meer dan regelmatig een weddenschap gezet op Gala.

Fenerbahce en Besiktas worden in het Turkse voetbal als de grote concurrenten van Galatasray gezien. Dit zijn dan ook de grootste clubs van het land. Deze ploegen strijden ieder jaar in Turkije om de landstitel. Het wedden op Galatasaray kun je doen, want het is enorm interessant. Daarnaast kan het ook absoluut winstgevend zijn, zo zijn de Turken de laatste jaren enorm succesvol.

 

Geschiedenis Galatasaray

1905 stond in het teken van de oprichting van de Turkse club. Anno 2023 is Galatasaray SK de meest succesvolle club van de Süper Lig.

Naast het feit dat Galatasaray de recordkampioen van Turkije is, zijn de Aslanlar ook de enige Turkse ploeg die ooit een Europese prijs wist te winnen.

De club heeft naast Aslanlar (de leeuwen) meerdere bijnamen. Denk aan Cim Bom Bom, Avrupa Fatihi (veroveraars van Europa) en Sarı-Kırmızılılar (Geel-Roden). Het team wordt buiten Turkije ook wel Gala genoemd.

 

Prijzenkast

Galatasaray is de recordkampioen en dus de grootste club van de Turkse competitie. Maar liefst 23 keer werd de landstitel binnen gesleept. De Türkiye Kupası (Turkse beker) werd 18 keer gewonnen, terwijl het 16 keer met de Süper Kupa aan de haal ging.

In Europa wist Galatasaray ook 2 prijzen te winnen. In 2000 werd zowel de UEFA Cup (tegenwoordig de Europa League) als de UEFA Super Cup gewonnen. In de finales werden Arsenal (UEFA Cup) en Real Madrid (UEFA Super Cup) verslagen.

 

Galatasaray in Europa

In de laatste jaren schommelt Galatasaray tussen de UEFA Champions League en de Europa League. Hierin waren ook een aantal Nederlandse ploegen de tegenstanders.

In het seizoen 2021/22 werd Galatasaray in de voorrondes van het miljardenbal gekoppeld aan PSV. De Eindhovenaren waren vele malen te sterk voor de Turken: 2-7.

Tweemaal eerder deze eeuw werd Galatasaray aan een Nederlandse ploeg gekoppeld en 2 keer was opnieuw PSV de tegenstander. Slechts één van de 5 ontmoetingen vanaf 2000 met de ploeg uit Noord-Brabant werd gewonnen.

 

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park - beter bekend als het RAMS Park - is de thuisbasis van Galatasaray. Het stadion werd tussen 2007 en 2010 gebouwd en is gefinancierd door de Turkse overheid. De kosten die gepaard gingen met het voetbalwalhalla? €180.000.000.

De capaciteit van het RAMS Park bedraagt 54.658. Wekelijks zit het bomvol als Galatasaray in actie komt. De Turken beschikken over een zeer fanatieke supportersgroep.

 

Nederlanders bij Galatasaray

Bij de Nederlanders in dienst van Galatasaray denk je ongetwijfeld aan Wesley Sneijder. Ondanks de grote successen van de oud-Ajacied was Sneijder zeker niet de enige Nederlander die het shirt van Galatasaray droeg.

In 1991 werd Frank Berghuis - de vader van Steven Berghuis - naar Istanbul gehaald. Tot een debuut voor de Turken kwam het echter niet. Ulrich van Gobbel was de tweede Nederlander die naar de Galatasaray werd gehaald. De rechtsback kwam in dienst van Gala tot 25 wedstrijden.

Frank de Boer stond één seizoen onder contract bij Galatasaray. Het dienstverband in Zuidoost-Europa was met slechts 15 wedstrijden allesbehalve zoals verwacht.

Sneijder was de eerste Nederlander die de hoge verwachtingen in dienst van Galatasaray wist waar te maken. Daarnaast speelde Sneijder voor clubs als Ajax en Real Madrid.

De middenvelder was een publiekslieveling en speelde 135 duels voor Galatasaray. In deze wedstrijden kwam Sneijder tot 35 doelpunten. Tot slot kwam Nigel de Jong ook in actie voor Galatasaray. De huidige Directeur Topvoetbal bij de KNVB scoorde één keer in zijn 18 wedstrijden voor de Turkse grootmacht. 

 

Quoteringen voor wedden op Galatasaray

Ga je wedden op Galatsaray? Check dan eerst de mogelijkheden om op de Turken te wedden. Er zijn namelijk veel verschillende quoteringen beschikbaar bij de beste bookmakers om op Galatasaray te wedden. Naast wedden kan je je ook inlezen op Club BetCity!

Denk aan de Turkse Super Lig en de Türkiye Kupası en check de beste odds en de hoogste quoteringen. Daarnaast zijn de Turken ook regelmatig actief in Europa, in de Champions League, de EL en de Conference League. Wij adviseren altijd om goede research te doen bij Nederlandse bookmakers voordat gaat wedden op Galatasaray.