INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op KNVB Beker

Veel voetbalfans genieten wekelijks van de wedstrijden in de nationale en internationale competities. In Nederland is logischerwijs de Eredivisie de populairste competitie, internationaal zijn de Champions League en Europa League populair. In Nederland is wedden op de KNVB Beker ook populair, ook omdat er clubs tegen elkaar kunnen strijden die elkaar in competitieverband nooit tegenkomen.

 

De KNVB Beker is het Nederlandse bekertoernooi dat loopt van het begin van het seizoen tot en met de KNVB Bekerfinale in april. Het leuke aan KNVB Beker wedstrijden is dat ploegen uit verschillende divisies en niveaus elkaar kunnen treffen. De amateurs zijn dan enorm gebrand om goed te presteren tegen profclubs uit de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie, met soms verrassende uitslagen tot gevolg.

 

KNVB Beker geschiedenis

Naar voorbeeld van de FA Cup in Engeland werd in 1894 in Nederland het bekertoernooi opgericht. Het is daarmee de oudste voetbalcompetitie van Nederland. Alleen de Haarlemsche Football Club en en HFC Haarlem hadden animo om in dat eerste jaar mee te doen. Vanaf 1946 staat het toernooi bekend als de KNVB Beker.

 

Ajax Amsterdam heeft als grootste club van Nederland ook de meeste titels in de KNVB Beker gewonnen. Ajax is 20 keer als uiteindelijke winnaar uit de bus gekomen. Feyenoord staat op de tweede plek (13x), gevolgd door PSV (9x) en AZ (4x). Ook andere bekende clubs zoals FC Twente, FC Utrecht (3x), Vitesse, SC Heerenveen, FC Groningen en PEC Zwolle (allen 1x) hebben het toernooi gewonnen.

 

Hoe werkt de KNVB Beker?

De KNVB Beker bestaat uit verschillende rondes. Voordat het hoofdtoernooi start, komen amateurclubs in actie die zich kunnen kwalificeren. In de eerste speelronde doen 64 clubs mee. Daarna volgen de tweede ronde (32 clubs), de achtste finales (16), de kwartfinale (8), de halve finale (4) en de finale (2). Traditiegetrouw wordt de finale gespeeld in De Kuip in Rotterdam, de thuishaven van Feyenoord.

 

De grote clubs die Europees voetbal spelen zijn in de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi nog vrijgesteld. De bekerwinnaar plaatst zich voor de Johan Cruijff Schaal van volgend seizoen en is ook automatisch verzekerd van Europees voetbal.

 

Winnaar KNVB Beker voorspellen

KNVB Beker voetbal is soms erg onvoorspelbaar. Profclubs spelen soms met veel reserves om hun basisspelers te sparen, terwijl de amateurs juist enorm gemotiveerd zijn en tot het uiterste gaan om de volgende ronde te halen ten koste van een betere tegenstander. De KNVB Beker plaatst amateurclubs ook op een hoger podium met veel meer aandacht, waardoor ze nog meer hun best willen doen om te stunten.

 

Wedden op de KNVB Beker kan dan ook niet altijd goed uitpakken. Ieder jaar worden er wel één of meerdere profclubs uitgeschakeld door amateurs. Toch behoren de topclubs als Ajax, PSV en Feyenoord altijd tot de favorieten voor de eindwinst. Het is niet voor niets dat Ajax en PSV zich in 2022 hebben geplaatst voor de finale.

 

Wedden op KNVB Beker wedstrijden

Bij veel online bookmakers kan je op honderden manieren wedden op de KNVB Beker. Ook BetCity biedt honderden verschillende weddenschappen op de bekerwedstrijden. Bekert bijvoorbeeld FC Utrecht verder in het toernooi ten koste van FC Groningen? Welke spelers gaan scoren? Hoeveel doelpunten gaan er vallen? En wie wint dit seizoen het toernooi?

 

Natuurlijk is het makkelijker de duels van bijvoorbeeld Ajax, PSV en Feyenoord met kleinere ploegen te voorspellen dan wedstrijden waarbij de ploegen meer aan elkaar gewaagd zijn. Een weddenschap afsluiten op een zege van de Nederlandse topclubs lijkt dan meer een zekerheidje, maar levert normaal gesproken ook minder op. Als je juist gaat wedden op de winnaar tussen Telstar en Helmond Sport, kan je waarschijnlijk gebruikmaken van hogere quoteringen.

 

KNVB Beker wedden bij BetCity

Op de KNVB Beker wedden kan bij heel veel legale bookmakers en dus ook bij BetCity, waar de gebruikelijke betaalmethodes gelden zoals Mastercard, Visa en iDeal. BetCity is een veilige online bookmaker, want sinds 1 oktober zijn wij in het bezit van een officiële vergunning die is uitgegeven door de Nederlandse Kansspelautoriteit.

 

Je kan bij BetCity weken van tevoren een weddenschap op de KNVB Beker plaatsen, maar ook live wedden als de wedstrijd bezig is. Live wedden heeft als mooi voordeel dat je ziet hoe de wedstrijd aan het verlopen is en beter kan inschatten welke ploeg gaat winnen.

 

Veilig spelen bij BetCity

Als je wilt wedden op de KNVB Beker, heb je heel veel mogelijkheden bij BetCity. BetCity biedt bovendien vaak voorbeschouwingen, promoties en strategie-artikelen aan die mensen kunnen helpen om te spelen op betrouwbare informatie en data in plaats van op gevoel. Een account aanmaken bij BetCity is razendsnel gedaan!

 

Heb je vragen of een klacht? Onze klantenservice is altijd bereikbaar via mail, chat en telefoon. Belangrijk: weet wanneer je moet stoppen met wedden. Speel niet vol frustratie door als de weddenschappen niet succesvol zijn en je geld verliest. Wat kost gokken jou? Stop op tijd!

 

Meer Wedden op Voetbal? Het kan allemaal bij BetCity!

Wedden op Voetbal

Wedden op Ajax

Wedden op PSV

Wedden op Feyenoord

Wedden op Eredivisie

Wedden op Keuken Kampioen Divisie

Wedden op Premier League

Wedden op Bundesliga

Wedden op La Liga

Wedden op Serie A

Wedden op Ligue 1

Wedden op Champions League

Wedden op Europa League

Wedden op Conference League

Wedden op Nations League

Wedden op WK 2022