INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op Ligue 1

 

De Ligue 1 is de competitie van het Franse voetbal. Samen met de Serie A (Italië), Bundesliga (Duitsland), Premier League (Engeland) en Primera División (Spanje) vormen deze 5 competities de 5 grootste competities van Europa. Op dit moment is de bekendste club Paris Saint Germain met supersterren als Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé.

De afgelopen jaren is de Franse competitie niet de spannende competitie die het vroeger was. Al jaren wordt Paris Saint Germain kampioen, vaak met ruime voorsprong. In de afgelopen 10 jaar werd PSG 8 keer kampioen. Een keer werd Lille OSC kampioen en een keer Montpellier. Het is dan ook niet verrassend dat PSG groeit in populariteit.

De Ligue 1 is de hoogste competitie in Frankrijk. Vanaf het seizoen 2022/2023 verandert er een en ander aan de opzet: zo degraderen de onderste 4 ploegen en promoveren er slechts 2 ploegen, zodat de competitie weer uit 18 clubs gaat bestaan in plaats van twintig clubs. Hierdoor worden de play offs om promotie/degradatie weer geschrapt.

 

Geschiedenis Ligue 1

De Ligue 1 heet inmiddels de Ligue 1 Uber Eats, naar de sponsor. Opgericht in 1932 door de FFF (de Franse voetbalbond) en bestaand uit (momenteel) 20 clubs. Niet alle 20 uit Frankrijk, daar AS Monaco uit het prinsdom Monaco komt en officieel geen Frankrijk is. De recordkampioenen zijn AS Saint-Étienne, Paris Saint-Germain en Olympique Marseille, die allen tien keer kampioen werden. Het heeft er alle schijn van dat de Parijse grootmacht binnenkort alleenheerser wordt in de Ligue 1.

De enige Franse club die de Champions League wist te winnen was in de laatste wedstrijd van Marco van Basten: Olympique Marseille versloeg AC Milan met 1-0 in 1993. In 1996 won PSG nog de Europa Cup 2 door Rapid Wien met 1-0 te verslaan. Het Frans voetbal staat daarmee niet bekend om de enorme Europese overwinningen. In de Conference League ging het vorig seizoen nog mis voor Olympique Marseille tegen Feyenoord.

 

Winnaar Ligue 1 voorspellen

Je kunt natuurlijk wedden op de ligue 1 en de winnaar proberen te voorspellen. Je kunt een weddenschap plaatsen op een zogenoemde outright, waardoor je niet op alle wedstrijden in hoeft te zetten. Dit is een ander soort weddenschappen, die je aan het begin van het seizoen vaak kan zetten als de speelrondes nog niet zo lang bezig zijn. Tegenwoordig is het in Frankrijk spannender om in te zetten op de nummers twee, omdat de kampioen vaak vooraf al bekend is. Als een ploeg als Olympique Lyon, Stade Rennes, Stade Brest of Stade Reims kan verrassen is de quotering veel hoger dan de lage odds die voor de kampioenschap bekend zijn.

 

Topscorers Ligue 1

De beste spelers uit de Ligue 1 hebben een goede kans om topscorer te worden. Niet geheel verrassend is dat vaak de club met de meeste titels, in dit geval Paris Saint Germain, dat actief is het Parc des Princes. Zo maakt Mbappé een goede kans om topscorer te worden. De topscorer aller tijden in Frankrijk is Jean-Pierre Papin met 156 goals. Mbappé zit echter dicht achter hem met 143 goals, waarmee hij Pauleta en Cavani achter zich laat. Een voor de hand liggende weddenschap is dus om in te zetten op Mbappé als topscorer van de Ligue 1.

 

Wedden op Ligue 1

De hoogste quoteringen vind je natuurlijk bij ons. Je kunt op alle wedstrijden van de Ligue 1 inzetten. Vanaf het eerste fluitsignaal tot het laatste fluitje: bij ons ben je aan het goede adres. Je kunt ook alle wedstrijden live kijken via de BetCity LiveStream. Online weddenschappen op de Ligue 1 zijn er in vele vormen en maten. Van aantal doelpunten tot handicaps en van doelpuntenmakers tot de winnaars van de twee ploegen: er zijn vele opties.

 

Ligue 1 wedden bij BetCity

Bij BetCity kun je ook inzetten op welke wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Pre match of live. Wedden op de Ligue 1 betekent dat je inzet op een van de 5 grootste Europese competities, net als de Premier League. Daarbij moet je er altijd rekening mee houden dat je kunt verliezen met jouw weddenschappen.

 

Wedden bij BetCity

Verantwoord wedden is belangrijk voor ons als online bookmaker. Wij vinden het belangrijk dat je niet meer verspeelt dan je kunt. Je kunt veel plezier halen uit je voorspellingen, maar speel altijd bewust. Check ook altijd onze Speel Slimmer pagina om de feiten te onderscheiden van je onderbuikgevoel.

 

Meer Wedden op Voetbal? Het kan allemaal bij BetCity!

Wedden op Voetbal

Wedden op Paris Saint Germain

Wedden op Olympique Marseille

Wedden op Eredivisie

Wedden op Keuken Kampioen Divisie

Wedden op Premier League

Wedden op Bundesliga

Wedden op La Liga

Wedden op Serie A

Wedden op Champions League

Wedden op Europa League

Wedden op Conference League

Wedden op KNVB Beker