INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op Honkbal

Honkbal is stiekem één van de populairste sporten ter wereld! De meeste aandacht gaat uit naar de Amerikaanse MLB, maar ook andere competities komen voorbij in ons spelaanbod. Honkbal is ook erg populair in Europese, Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen. Je kan bij BetCity gaan wedden op honkbal, zowel pre match als live tijdens een wedstrijd. Ontdek hieronder meer informatie over het online wedden op honkbal!

 

Wedden op de Major League Baseball (MLB)

De bekendste en de grootste honkbalcompetitie ter wereld is de Major League Baseball, ook wel de MLB genoemd. Alleen de grootste en beste honkballers komen uit in de Amerikaanse competitie. De American League kent dan ook allerlei wereldberoemde honkbalteams, zoals de New York Yankees, Boston Red Sox en de Miami Marlins. De beste honkbal wedstrijden in de MLB worden ook in Nederland uitgezonden op de televisie.

In de Major League Baseball komen uitsluitend teams uit Noord-Amerika tegen elkaar uit. Al sinds 1903 bestaat de honkbalcompetitie uit twee afzonderlijke competities. Het gaat om de American League en de National League. Aan het einde van het seizoen mogen de beste clubs uit de twee competities tegen elkaar uitkomen voor de landstitel. In de MLB spelen 30 teams, waarvan één team uit Canada. Het gaat om de Toronto Blue Jays!

Natuurlijk kan je ook altijd nog gaan wedden op de Major League Baseball. Je kan ook wedden op de Minor League, één niveau onder de Major League. De wedstrijden in alle populaire competities worden aangeboden bij BetCity. Daardoor kan je een wedstrijd naar eigen voorkeur selectie en gaan wedden op jouw favoriete sport bij de online bookmaker. Check de quoteringen en zet in op deze grote sport.

 

De populairste honkbal weddenschappen

De beste quoteringen voor honkbal weddenschappen kan je terugvinden bij BetCity! Je kan op alle wedstrijden uit de verschillende competities inzetten. Als je besluit te gaan wedden kan je eigenhandig een keuze maken uit de ruim 100 weddenschappen per wedstrijd. Gokken op honkbal biedt veel opties. Je kan bijvoorbeeld inzetten op het aantal punten in een wedstrijd, oftewel het aantal runs. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een weddenschap op de winnaar van de wedstrijd, een handicap of het aantal punten in één of meerdere innings. Check altijd eerst even de statistieken, bijvoorbeeld de stand op de ranglijst of eventuele blessures.

 

Voordelen van honkbal wedden

Allereerst kan je een keuze maken uit ruim 100 soorten weddenschappen per honkbalwedstrijd. In het reguliere seizoen worden er bijzonder veel wedstrijden gespeeld. Een team moet 162 wedstrijden spelen in het reguliere seizoen en eventueel komen ook de play offs nog om de hoek kijken. Het aantal duels kan verschillen per competitie. Je hebt de keuze uit wedstrijden in de Verenigde Staten en tal van andere landen. Dankzij de mogelijkheid tot live wedden op honkbal is de populariteit van de sport alleen maar groter geworden bij de bookmakers.

 

Veelgestelde vragen over wedden op honkbal

Het kan zijn dat je nog niet zoveel weet van wedden op honkbal,. In dat geval is het verstandig om eerst even de veelgestelde vragen over wedden op honkbal door te lezen:

 

Hoeveel punten levert een homerun op?

Een homerun bij honkbal levert sowieso 1 punt op! Echter is het mogelijk dat er op de honken ook nog andere spelers staan. In het allerbeste geval realiseert een ploeg een 'Grand Slam'. Een homerun levert dan namelijk de volle 4 punten op, het maximale aantal punten in één slagbeurt. Let op, alle honken moeten op dat moment bezet zijn.

 

Wat is de National League?

De National League is één van de twee competities in de Amerikaanse MLB. De National League werd 25 jaar voor de American League opgericht. Een club uit de National League won al 51 keer de World Series (tot 2022). Enkele bekende teams die uitkomen in de competitie zijn de Chicago Cubs, New York Mets en de Arizona Diamondbacks.

 

Wat zijn de beste teams in Nederland?

In Nederland spelen de beste honkbalteams in de ‘Honkbal hoofdklasse’. De competitie bestaat al sinds 1958 en telt negen verschillende clubs. In de hoogste Nederlandse honkbal competitie spelen clubs zoals Neptunes en de Amsterdam Pirates. In 2022 ging de landstitel naar de club HCAW!

 

Wat zijn de World Series?

De kampioen van de American League en de National League strijden tegen elkaar in de World Series. Het is de grootste en belangrijkste honkbalwedstrijd in de Verenigde Staten. In de finale worden er maximaal zeven wedstrijden gespeeld. Het team dat als eerste vier wedstrijden wint, die mag zich de landskampioen noemen. De New York Yankees wonnen al 27 keer de World Series. In 2022 werden de World Series gewonnen door de Houston Astros. Liefhebber die willen gaan wedden op honkbal, die raden wij zeker een weddenschap aan op de World Series.

 

Hoeveel innings worden er gespeeld in een honkbalwedstrijd?

Een honkbalwedstrijd bestaat uit negen innings. Echter bij een gelijke stand worden er wellicht nog meer innings gespeeld, aangezien er een winnaar uit de bus moet komen! De regels kunnen overigens in de verschillende honkbal competities verschillen.

 

Speelt een pitcher de gehele wedstrijd?

Het komt wel eens voor dat een pitcher de gehele wedstrijd uitgooit! Echter is dat zeker niet altijd het geval. De trainer kan besluiten om na of tijdens een bepaalde inning de pitcher te wisselen. De bal wordt doorgaans met een topsnelheid gegooid. Na een xxx-aantal ballen kan de vermoeidheid toeslaan en moet de pitcher worden gewisseld. Een pitcher gooit doorgaans niet de wedstrijd uit.

 

Hoeveel teams spelen een honkbalwedstrijd tegen elkaar?

Een honkbalwedstrijd wordt ten alle tijden gespeeld tussen twee teams, dat geldt ook voor softbal. Je kan een weddenschap plaatsen op één van de twee teams of toch een ander soort weddenschap uitkiezen. Wedden op honkbal biedt veel mogelijkheden!

 

Hoeveel kost gokken op honkbal?

Gokken op honkbal kan zowel met lage als hoge inzetten bij BetCity! Je kan zelf de inzet bepalen. Je kan besluiten om enkele euro's of toch tientallen euro's in te zetten op één wedstrijd. Dat geldt trouwens ook voor de andere sporten die worden aangeboden bij de online bookmaker. Je kan namelijk ook wedden op voetbal, tennis, basketbal of één van de tientallen andere sporten.

 

Kan ik live wedden op honkbal?

Ja, je kan tegenwoordig ook gemakkelijk live gokken op honkbal! De quoteringen worden constant aangepast. Je kan wedden op een bepaalde inning, het aantal runs, totale aantal runs en ga zo nog maar even door. De sport honkbal is vermakelijk, aangezien een wedstrijd behoorlijk lang duurt. Urenlang worden er weddenschappen aangeboden. Het team met de meeste punten wint de wedstrijd.

 

Hoelang duurt een MLB seizoen?

In Amerika zijn alleen ogen gericht op het MLB seizoen. Het reguliere seizoen start in april en duurt tot en met oktober. Daarna volgen nog de play offs en de World Series. Je kan gokken op alle wedstrijden bij de bookmaker BetCity. De wedstrijden worden live aangeboden en je kan op ieder moment de statistieken onder de loep nemen. De odds worden al ruim voor de start van de wedstrijd beschikbaar gesteld.

 

Hoeveel punten kunnen er maximaal gescoord worden in een inning?

Er is geen maximaal aantal punten dat een team in een inning kan scoren. Daar moet je rekening mee houden tijdens het gokken op honkbal bij de bookmakers.

 

Hoe bereikt de slagman het eerste honk?

De slagman kan het eerste honk bereiken door de bal in het veld te slaan en op tijd het eerste honk te bereiken. De pitcher kan ook vier wijdballen gooien, waarna de slagman 'gratis' naar het eerste honk mag wandelen. Dat is iets om rekening mee te houden bij het gokken op honkbal bij de bookmakers.

 

Kan ik een bonus krijgen voor gokken op honkbal?

Ja, je kan voor het online wedden op honkbal ook een fraaie bonus ontvangen. Je moet wel eerst een account aanmaken bij BetCity en minimaal 24 jaar oud zijn. Je kan de welkomstbonus bijvoorbeeld gebruiken voor weddenschappen op jouw favoriete team. Weddenschappen plaatsen kan op verschillende odds bij de bookmaker. Waaronder op de competitie in Amerika, maar ook op andere sporten zoals voetbal, tennis en basketbal.

 

Wie zijn de beste spelers ooit in de honkbalsport?

De beste speler ooit is de legendarische Babe Ruth, hij kwam haast vanzelfsprekend in actie in Amerika. Andere bekende namen zijn Willie Mays, Barry Bonds en Hank Aaron.

 

Wat is een Run Line bij honkbal wedden?

De Run Line is eigenlijk gewoon de 'spread'. Je kan met een Run Line weddenschap een bepaalde ploeg een virtuele achterstand of voorsprong geven van bijvoorbeeld 1,5 punten. De weddenschap bij de bookmakers is vergelijkbaar met een 1X2 weddenschap bij voetbal. De odds liggen dicht bij elkaar. Het is de simpelste weddenschap bij het wedden op honkbal!