INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op de Nations League

Veel fans wedden bij bookmakers op voetbalwedstrijden om wat extra spanning te voelen tijdens het kijken naar het voetbal. Je kan wedden op nationale en internationale clubs, maar natuurlijk ook op de prestaties van landen en spelers tijdens internationale wedstrijden. Vooral tijdens een groot eindtoernooi zoals het Europees Kampioenschap voetbal en het Wereldkampioenschap voetbal is wedden populair. Maar, wedden op Nations League voetbal is natuurlijk ook een optie!


In 2018 werd de UEFA Nations League in het leven geroepen, een nieuw toernooi dat wordt gespeeld met de Europese elftallen. Uit onvrede over de vele nietszeggende vriendschappelijke wedstrijden is de Nations League ontstaan. De eerste editie werd na het WK 2018 gehouden. De eerste winnaar in 2019 werd Portugal na een 1-0 overwinning op Nederland. Frankrijk was twee jaar later de beste van de internationale voetbalcompetitie.

 

Hoe werkt de Nations League?

Toen de Nations League werd geïntroduceerd, vroegen veel mensen zich af hoe het toernooi precies werkt. De 55 lidstaten van de UEFA zijn verdeeld in vier divisies. De hoogste divisie is divisie A. Daarna volgen divisies B, C en D. Elke divisie wordt weer ingedeeld in groepen van drie of vier ploegen. Alle deelnemende landen spelen vier tot zes wedstrijden in de Nations League poules.

De landenteams kunnen promoveren en degraderen. De groepswinnaars van de lagere divisies spelen de volgende keer in een hogere divisie, terwijl de laagst geklasseerde ploegen van de drie hoogste divisies degraderen naar een lagere divisie. De kleinere voetballanden spelen in de laagste divisies, de beste landen moeten in divisie A strijden. Je kunt natuurlijk wedden op nations league duels, de play offs en het wereldkampioenschap voetbal of de Nations League kampioen en de nations league finale.

 

UEFA Nations League winnen

Teams van hetzelfde niveau spelen in dezelfde poule en zijn dus aan elkaar gewaagd, waardoor er veel spannende, leuke wedstrijden zijn. Alleen de teams in divisie A maken uiteindelijk kans om de Nations League te winnen.


De groepswinnaars spelen in de volgende rondes in de knock-outfase om uiteindelijk kampioen te worden in de UEFA Nations League-finale. Portugal en Frankrijk hebben de competitie weten te winnen, maar ook toplanden als Nederland, Spanje en Engeland maken doorgaans dus kans op de eindzege.

 

Nations League als vangnet

 

Landen kunnen zich via de Nations League alsnog plaatsen voor een eindtoernooi zoals een EK of WK. De beste vier landen van iedere divisie kunnen de play-offs spelen voor een ticket naar een toernooi als ze zich via de reguliere kwalificatiereeks zich niet hebben geplaatst. Zo werden er voor het WK 2022 twee van de twaalf play-off plaatsen ingevuld op basis van prestaties in de Nations League.

 

Kritiek op Nations League

Bij de introductie van de UEFA Nations League was er meteen kritiek. Naast het feit dat de nieuwe competitie voor de gemiddelde voetbalfan lastig te begrijpen is, zijn ook de spelers en trainers van de toplanden niet altijd blij met de komst van de competitie. De duels in de Nations League zijn volgens hen vaak nog steeds veredelde oefenwedstrijden, omdat het winnen van het toernooi niet veel betekenis heeft. Ook is er kritiek over de internationale voetbalcompetitie, die al vol genoeg lijkt te zijn.


Een aantal landen, met name kleinere landen, zien er veel positieve punten in. Zo maken deze landen niet alleen meer kans via de reguliere kwalificatiereeks op een eindtoernooi, wat vaak een onmogelijke uitdaging is, maar ook via de Nations League. Bovendien spelen de landen nu vaker tegen concurrenten van hetzelfde niveau, waardoor inmiddels diverse mooie wedstrijden de revue zijn gepasseerd.

 

Wedden op Nations League wedstrijden

Wedden op de Nations League is pas verstandig als je alle regels van de Nations League kent. Heel veel bookmakers bieden weddenschappen op de Nations League aan, ook BetCity. Je kan wedden op de winnaars van de poule, maar natuurlijk ook wie in de halve finales en finale van de Nations League terechtkomen.


Wedden op Nations League duels kan op vele manieren. Je kan een weddenschap aangaan op welk team de wedstrijd wint, welke spelers gaan scoren of hoeveel doelpunten er in totaal gaan vallen. Hoge quoteringen betekent veel geld verdienen als de voorspellingen kloppen, maar de kans is volgens de bookmaker dan niet zo groot dat de voorspelling uitkomt. Ga dus bewust met je geld om en ga niet blind gokken op de hoogste odds.

 

Nations League wedden bij BetCity

BetCity biedt heel veel verschillende manieren om te kunnen wedden op de Nations League. Je kan inzetten op een uitslag van je favoriete elftal, zoals het Nederlands elftal, maar soms loont het om juist te kijken naar de quoteringen van minder aansprekende duels, zoals bijvoorbeeld bij de wedstrijd Zwitserland - IJsland.


Hoe meer je weet over de landen en de spelers, hoe beter je kan inschatten wat een goede weddenschap is. BetCity biedt vaak voorbeschouwingen en strategie-artikelen aan die kunnen helpen om te spelen op informatie in plaats van op onderbuikgevoel. Dus: wedden op Nations League voetbal doe je bij BetCity.

 

Veilig wedden bij BetCity

Wedden op de Nations League kan bij veel online bookmakers en dus ook bij BetCity, waar je kan betalen met Visa, Mastercard en iDeal. BetCity is een betrouwbare online bookmaker, want wij hebben een vergunning die is uitgegeven door de Nederlandse Kansspelautoriteit. Bovendien zijn wij een officiële partner van clubs als Vitesse, FC Volendam en Fortuna Sittard.


Heb je een klacht of een vraag, bijvoorbeeld over wedden op Nations League? Onze klantenservice is iedere seconde van de dag bereikbaar via mail, telefoon en chat. 

 

Wedden op vriendschappelijke wedstrijden