INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op NEC Nijmegen

Het wedden op voetbalwedstrijden, inclusief duels van NEC Nijmegen, is in veel landen een populaire vorm van gokken. Ook in Nederland én bij BetCity is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de Spartanen. Wil je je verdiepen in het wedden op NEC? Lees dan de onderstaande tekst.

 

Geschiedenis NEC

Nijmegen Eendracht Combinatie - kortweg NEC - is een Nederlandse profvoetbalclub uit Nijmegen. 11 april 1910 is de oprichtingsdatum van deze ploeg, inmiddels ruim 110 jaar geleden. De club werd opgericht na een fusie tussen Eendracht en NVV Nijmegen. De clubkleuren van NEC zijn rood, groen en zwart. De tweekoppige adelaar op het logo verwijst naar het wapen van Nijmegen.

Sije Visser speelde met 490 wedstrijden het meeste aantal duels ooit in dienst van de Nijmegenaren. Frans Janssen is met 133 treffers de clubtopscorer van NEC Nijmegen. Sinds het seizoen 2021/22 is NEC actief in de Eredivisie, het hoogste niveau van Nederland.

De aartsrivaal van NEC is Vitesse. De Arnhemmers zijn echter de betere ploeg, als je dit zou bepalen op basis van de onderlinge resultaten. De laatste jaren maakt NEC echter meer indruk dan Vitesse, terwijl de laatstgenoemde een hogere begroting heeft dan de aartsrivaal. Check hier de begroting van NEC én Vitesse. 

 

Prijzenkast

NEC Nijmegen beschikt over een bescheiden prijzenkast in vergelijking met sommige andere Nederlandse voetbalclubs, toch kan het NEC wedden je een fiks bedrag hebben opgeleverd. Hier zijn enkele van de belangrijkste prestaties en trofeeën die NEC in de loop der jaren heeft behaald:

Eerste Divisie:
Kampioen: 1974-1975, 1993-1994, 2014-2015

KNVB Beker:
Runner-up: 1939-1940, 1952-1953, 1969-1970, 1978-1979

NEC Nijmegen heeft dus in het verleden meerdere keren de Eerste Divisie gewonnen. Daarnaast bereikte het viermaal de finale van de KNVB Beker, maar het winnen van het Nederlandse bekertoernooi deed NEC nog nooit. Hoewel de club geen grote landelijke titels heeft gewonnen, heeft het wel een loyale aanhang en een rijke geschiedenis.

 

NEC in Europa

In de geschiedenis van de club zijn er slechts enkele keren geweest waarin NEC Europees voetbal heeft gespeeld. Hier zijn enkele van de meest opvallende Europese campagnes van NEC:

UEFA Cup 1983-1984: NEC Nijmegen heeft deelgenomen aan de UEFA Cup (nu bekend als de UEFA Europa League) in het seizoen 1983-1984. Ze bereikten de tweede ronde van het toernooi voordat ze werden uitgeschakeld door AS Roma. Het Europese ticket werd bemachtigd door middel van de play-offs.

UEFA Cup 2003-2004: In het seizoen 2003-2004 bereikte NEC opnieuw de tweede ronde van de UEFA Cup, waar ze werden uitgeschakeld door Valencia CF.

Dit zijn enkele van de weinige keren dat NEC Nijmegen heeft deelgenomen aan Europese clubcompetities. De club heeft geen grote successen behaald op Europees niveau en heeft voornamelijk op nationaal niveau gespeeld.

 

Het Goffertstadion

Het stadion is de thuisbasis van NEC Nijmegen, een van de oudste professionele voetbalclubs in Nederland. NEC speelt er zijn thuiswedstrijden in de Eredivisie.

Stadion de Goffert werd officieel geopend op 8 juli 1939. Het stadion heeft sindsdien verschillende renovaties en uitbreidingen ondergaan.

Het stadion heeft een capaciteit van ongeveer 12.500 toeschouwers, maar in het verleden kon het meer mensen herbergen. Het stadion heeft zowel zitplaatsen als staanplaatsen. 

Ben je toevallig bekend met het 1st of May Stadium? Dit stadion in Noord-Korea is het grootste voetbalstadion ter wereld, met een capaciteit van maar liefst 114.000 toeschouwers. 

 

Bekende ex-spelers

In het verleden speelden er een flink aantal bekende spelers in het shirt van NEC. Wij zetten de meest-bekende spelers voor jou op een rijtje:

Frans Janssen - Frans Janssen is een icoon van NEC Nijmegen en wordt beschouwd als een van de grootste spelers in de geschiedenis van de club. Hij speelde meer dan 400 wedstrijden voor NEC en staat bekend om zijn loyaliteit aan de club.

Björn Vleminckx stond van 2009 tot 2011 onder contract bij de Nijmegenaren. In 63 duels kwam de Belg tot maar liefst 31 doelpunten. In het seizoen 2010/11 wist Vleminckx zich zelfs te kronen tot de topscorer van de Eredivisie. De centrumspits kwam in zijn carrière tot 3 interlands voor de Rode Duivels en sloot in 2021 zijn dienstverband als profvoetballer af bij FC Oppuurs.

Slechts één seizoen stond Oussama Tannane onder contract bij NEC Nijmegen, maar de Marokkaan heeft een plek in het hart van de NEC-fans. In de jeugd kwam de linkspoot uit voor onder meer Ajax en PSV en de spelmaker speelde zelfs 50 wedstrijden in dienst van aartsrivaal Vitesse. Tannane koos na afloop van vorig seizoen direct voor het grote geld in Qatar.

Lasse Schöne mag - vanzelfsprekend - niet in dit rijtje ontbreken. De oud-Ajacied speelde tussen 2008 en 2012 maar liefst 107 wedstrijden in het shirt van NEC Nijmegen. Na maar liefst 201 duels in dienst van de Amsterdammers en een kort dienstverband bij Genoa en sc Heerenveen koos de Deen voor een terugkeer naar NEC. In dit rijtje is Schöne de enige speler die nog altijd actief is bij de Nijmegenaren.

 

Quoteringen voor wedden op NEC

Quoteringen kunnen variëren voor het wedden op NEC Nijmegen, afhankelijk van de specifieke wedstrijd, oftewel de tegenstander van NEC. Voorheen waren de Rotterdammers veelvuldig in de onderste regionen van de Eredivisie (de hoogste voetbalcompetitie van Nederland) of zelfs op het tweede niveau terug te vinden, maar tegenwoordig is dit andere koek.

In de laatste seizoenen was NEC een ware middenmoter op het hoogste niveau van Nederland, het betaald voetbal. Weten de Nijmegenaren dit seizoen opnieuw te presteren en wil je wedden op NEC? Waag een gokje en wie weet betaalt het zich uit. Voor de beste odds én hoogste odds - zowel pre match als live - ben je bij BetCity (een van de bekendste Nederlandse bookmakers) op het juiste adres. Natuurlijk kan je ook wedden op andere clubs, zoals Arsenal FC, Everton en Ajax!