INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op Portugal

Onder de voetballiefhebbers is wedden op Portugal een veelgebruikte optie. Portugal weet zich bijna altijd te kwalificeren voor de eindtoernooien en is vaak goed vertegenwoordigd. Bovendien heeft het land al vele topvoetballers grootgebracht.

 

De beste Portugese voetballers

Portugal heeft een groot aantal topvoetballers grootgebracht. Enkele voorbeelden van de beste Portugese voetballers zijn: Cristiano Ronaldo, Eusebio, Luis Figo, Nani, Rui Costa, en Deco. De huidige selectie van de Portugezen beschikt over grote sterren als Ruben Dias, Bruno Fernandes en João Félix.

 

Europees kampioen

Na een valse start in de kwalificaties voor het EK 2016, werd trainer Bento ontslagen en vervangen door Fernando Santos. Onder Santos' leiding weet Portugal zich te plaatsen met door te winnen in de laatste 7 wedstrijden en eindigde Portugal ruim boven Albanië en Denemarken.

 

Op het EK in Frankrijk begon Portugal als outsider erg moeizaam met gelijke spelen tegen laagvliegers IJsland en Oostenrijk. In de groepsfase nam Hongarije drie keer de leiding tegen Portugal, maar mede dankzij een memorabele hakbal van Ronaldo kwamen de Portugezen telkens terug. Portugal bereikte als beste nummer 3 de achtste finales en kwam voorbij Kroatië en Polen na verlenging en strafschoppen.

 

In de halve finale versloeg Portugal Wales met doelpunten van Ronaldo en Nani. Ronaldo viel geblesseerd uit in de finale tegen Frankrijk, maar Portugal hield stand. Het winnende doelpunt werd gemaakt door invaller Éder in de verlenging. Cristiano Ronaldo werd de topscorer aller tijden op een EK-toernooi, een record dat hij deelt met Michel Platini. Portugal won hun eerste grote internationale toernooi, en de overwinning was een mijlpaal voor het Portugese voetbal.

 

Nations League

Het succes onder bondscoach Fernando Santos kreeg in het seizoen 18/19 een vervolg in de Nations League. Portugal werd de allereerste winnaar van dit toernooi. In de finale was Nederland de tegenstander en werd er met 1-0 gewonnen door de Portugezen, nadat ze al van landen als Italië en Zwitserland hadden gewonnen.

 

Cristiano Ronaldo: topscorer en recordinternational

 

Cristiano Ronaldo is een onbetwiste legende in het Portugese nationale voetbalteam. Zijn indrukwekkende carrière in het shirt van Portugal heeft hem talloze records en onderscheidingen opgeleverd. Met zijn ongeëvenaarde snelheid, behendigheid en doelpunteninstinct is Ronaldo een essentieel onderdeel van het Portugese elftal. Zijn leiderschap en toewijding aan zijn land zijn bewonderenswaardig, en hij heeft Portugal naar verschillende belangrijke overwinningen geleid.

 

Mede dankzij zijn bijdrage aan het Portugese nationale team zal hij ongetwijfeld in de geschiedenisboeken blijven staan als een van de grootste spelers ooit. Het enige wat altijd aan Ronaldo zal blijven knagen is dat hij nog nooit een WK wist te winnen. Iets wat zijn grootste aartsrivaal Lionel Messi wel lukte, hij won in 2022 het WK in Qatar met Argentinië. Het WK 22 in Qatar leek het laatste eindtoernooi van Cristiano Ronaldo te worden, maar gezien zijn fitte gesteldheid is het niet uitgesloten dat hij er ook nog bij is op het EK 2024.

 

Wedden op Portugal op EK 2024

Gezien de recente uitslagen van Portugal op eindtoernooien, is wedden op Portugal een stuk interessanter geworden de laatste jaren. Bij het wedden op Portugal tijdens het EK 2024 is het van cruciaal belang om de laatste ontwikkelingen in de aanloop naar het toernooi te volgen, zoals de selectie van spelers, teamvorm, blessure-updates en de loting voor de groepsfase. Dit kan je helpen bij het maken van weloverwogen weddenschappen en het benutten van gunstige quoteringen. Bij Club BetCity blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het EK voetbal 2024.

 

Veelgestelde vragen over wedden op Portugal

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over wedden op Portugal:

 

Wat is een quotering?

Een quotering noemen wij ook wel een odd. Stel de quotering bedraagt 2.00, dan kan je bij een juiste voorspelling de inzet verdubbelen. Hoe hoger de odd, des te meer geld een speler kan winnen. Je neemt met lagere odds echter minder risico. De quoteringen kunnen verschillen per bookmaker. Bij BetCity vind je vaak de beste quoteringen.

 

Kan ik ook wedden op andere landen?

Ja, je kan bij BetCity ook op andere nationale voetbalteams wedden. Alle interlands worden namelijk live en pre match aangeboden bij de betrouwbare bookmaker. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om te wedden op DenemarkenNederland, Oostenrijk, Frankrijk of Spanje.

 

Kan ik ook wedden op de Portugese competitie?

Ja, er kan ook voor een weddenschap op een wedstrijd in de Portugese Primeira Liga worden gekozen bij BetCity. Portugese clubs die uitkomen in de hoogste voetbalcompetitie van Portugal zijn o.a.: Benfica, FC Porto, Sporting Portugal en Braga.

 

Welke soort weddenschappen zijn er bij wedden op Portugal?

Tijdens elke internationale wedstrijd worden minstens 150 verschillende inzetmogelijkheden aangeboden. Je hebt de optie om zowel voor de wedstrijd als tijdens de wedstrijd in te zetten op de wedstrijden waar Portugal aan deelneemt. De meest gangbare weddenschappen zijn gebaseerd op het voorspellen van de winnaar (1x2-weddenschap), het aantal doelpunten, de exacte uitslag en de spelers die doelpunten maken. Als je voorspelling juist is, kun je je winst laten uitkeren. Het is echter belangrijk op te merken dat wedden ook risico's met zich meebrengt, en je kunt geld verliezen als je voorspelling niet uitkomt.