INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op Premier League

 

Veel Nederlanders volgen het nationale en internationale voetbal op de voet. Om wat extra spanning aan de wedstrijden toe te voegen, wedden mensen met geld op de duels. Uiteraard zijn de Eredivisie en de Europese competities populaire competities, maar ook de Engelse Premier League groeit in populariteit.

 

De Premier League geldt als de grootste voetbalcompetitie ter wereld. De clubs beschikken over een hoop geld en kunnen dus de beste spelers ter wereld halen. Omdat bijna iedere club over erg goede voetballers beschikt, is er sprake van een spannende competitie waarbij de topclubs geen enkele wedstrijd kunnen verzaken, ook niet tegen de mindere clubs.

 

Wat is de Premier League?

De Premier League is de hoogste Engelse voetbalcompetitie. De beste Engelse clubs strijden ieder seizoen om zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst. Het team met de meeste punten wordt de Premier League kampioen, de drie clubs met de minste punten degraderen naar een lagere competitie.

 

De eerste vier clubs in de Premier League plaatsen zich rechtstreeks voor de lucratieve Champions League. Ook de nummers 5 en 6 plaatsen zich voor Europees voetbal. Hoe hoger een team op de ranglijst eindigt, hoe meer geld de club zal ontvangen als verdiensten. In totaal spelen er twintig teams op het hoogste niveau in het Engelse voetbal. Er worden dus in een weekend tien wedstrijden gespeeld. In totaal worden er in een Premier League seizoen 38 wedstrijden per ploeg afgewerkt.

 

Geschiedenis Premier League

De competitie bestaat sinds 1992 nadat de grote clubs besloten de Football League, de oudste professionele voetbalcompetitie ter wereld, te verlaten om meer geld te verdienen in de eigen competitie. Er is echter nog steeds sprake van promotie en degradatie tussen de Premier League en de hoogste divisie van de rest van de Engelse voetbalpiramide.

 

Ieder seizoen maken verschillende clubs kans op de landstitel. Sinds 1992 heeft Manchester United (13x) de meeste titels gewonnen, gevolgd door Chelsea, Manchester City (beide 5x), Arsenal (3x), Blackburn Rovers, Leicester City en Liverpool (allen 1x).

 

Winnaar Premier League voorspellen

Tegenwoordig zijn maar weinig teams die daadwerkelijk behoren tot de absolute top van Engeland. Manchester City en Liverpool gelden de laatste tijd als favorieten vanwege de vele topspelers en de goede organisatie. Ook Chelsea, Manchester United, Arsenal en Tottenham Hotspur worden gezien als topclubs en zijn outsiders voor de titel.

 

Andere bekende Premier League clubs zijn FulhamAston Villa, Brighton & Hove Albion, Wolverhampton Wanderers, AFC Bournemouth en West Ham United. Deze teams lijken nooit een serieuze kans te maken om de Premier League te winnen, maar soms kan het juist gunstig zijn op deze ploegen te wedden bij bookmakers.

 

Zo werd Leicester City in 2016 zeer onverwacht kampioen. Niemand had verwacht dat de ploeg kampioen zou worden, vooral omdat de club het jaar ervoor nog degradatiekandidaat was. Mensen die voorafgaand aan het seizoen hadden ingezet op een titel van Leicester City werden voor gek verklaard, maar na afloop van het voetbaljaar kregen zij wel heel veel geld als verdiensten.

 

Ben je geïnteresseerd in informatie over de topscorer(s) van de Premier League? Check dan dit artikel op Club BetCity. 

 

Wedden op Premier League

Bij meerdere bookmakers kan je op honderden manieren wedden op de Premier League. Ook bij BetCity kun je verschillende weddenschappen plaatsen op deze aantrekkelijke competitie. Je kan dus bijvoorbeeld de winnaar van de Engelse competitie voorspellen, zowel aan het begin van het seizoen als richting het einde van het voetbaljaar.

 

Natuurlijk kan je ook wedden op de Premier League wedstrijden. Je kan per wedstrijd bijvoorbeeld aangeven welke teams scoren, wat de uitslag zal zijn en hoeveel doelpunten er zullen vallen. Hoe groter het krachtsverschil tussen de twee clubs, hoe voorspelbaarder de wedstrijd waarschijnlijk zal worden.

 

Premier League wedden bij BetCity

Op de Premier League wedden kan natuurlijk bij veel verschillende bookmakers en dus ook bij BetCity, waar de gebruikelijke betaalmethodes gelden zoals Visa, Mastercard en iDeal. BetCity is een betrouwbare online bookmaker, want wij zijn sinds 1 oktober in het bezit van een officiële vergunning die is uitgegeven door de Kansspelautoriteit.

 

Je kan op de Premier League wedden en op verschillende ploegen, maar uiteraard ook op andere competities en sporten. Je kan bij BetCity ruim van tevoren een weddenschap plaatsen, maar ook tijdens de wedstrijd live wedden. Live wedden heeft als voordeel dat je weet hoe het duel aan het verlopen is en beter kan inschatten hoe de clubs en spelers (gaan) presteren.

 

Wedden bij BetCity

Als je wilt wedden op voetbal en specifiek wedden op Premier League wedstrijden, zit je bij BetCity goed. BetCity biedt heel veel weddenschappen en wedmogelijkheden aan, ook voor de Premier League. Club BetCity biedt vaak voorbeschouwingen, promoties en strategie-artikelen aan die spelers kunnen helpen om te spelen op informatie en data in plaats van op gevoel. Speel slimmer bij BetCity!

 

Heb je een klacht of wat vragen, bijvoorbeeld over wedden op de Premier League? Onze klantenservice is iedere seconde van de dag bereikbaar via mail, chat en telefoon. 

 

Meer Wedden op Voetbal? Het kan allemaal bij BetCity!

Wedden op Brentford

Wedden op Celtic

Wedden op Keuken Kampioen Divisie

Wedden op Bundesliga

Wedden op La Liga

Wedden op Serie A

Wedden op Ligue 1