INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op tennis

Bij BetCity kan je op vele sporten gaan wedden. Voetbal blijft de favoriet om op te wedden, maar wedden op tennis is ook een populaire bezigheid. Tennis is een van de populairste sporten ter wereld, ook om op te wedden. Je kan wedden op bepaalde toernooien en wedstrijden, zowel in het vrouwen tennis als in het mannen tennis.

 

Tennissers hebben diverse specialiteiten en presteren anders op verschillende ondergronden. Het is dan ook niet altijd verstandig om de hoogst genoteerde tennisser op de ranglijst te wedden. Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de uitkomst van een wedstrijd, zoals de ondergrond, de vorm en fitheid van de speler of het weer.

 

Grand Slam toernooien

In het moderne tennis zijn er per jaar vier toptoernooien, de Grand Slams. Dit zijn de Australian Open, Roland Garros (French Open), Wimbledon en de US Open. Op deze vier toernooien kunnen tennissers de meeste punten verdienen voor de wereldranglijst, maar ook het meeste prijzengeld. Hier lees je het prijzengeld van Wimbledon. De tennistoernooien verschillen in omstandigheden, dus bepaalde spelers zullen beter presteren bij bepaalde toernooien dan andere spelers.

 

Bij Grand Slams zijn meestal de beste spelers ter wereld actief. De topspelers zullen elkaar in de eerste rondes niet treffen. In een later stadium kunnen ze mogelijk wel tegenover elkaar staan, zoals in de halve finale of finale. Tennis is een individuele sport, maar kan ook in teamverband worden verricht (dubbelspel). De spelers strijden dan in tweetallen tegen elkaar.

 

Bekende spelers

Er zijn in de loop der jaren veel toptennissers geweest. Bij de mannen hebben onder anderen Rod Laver, Björn Borg, John McEnroe en André Agassi geschiedenis geschreven en meerdere Grand Slams op hun naam geschreven. Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic zijn volgens velen de beste spelers aller tijden met ieder 20 of meer Grand Slam-titels. Momenteel is Carlos Alcaraz een groot talent, hij wist op 20-jarige leeftijd al zijn tweede grand slam toernooi te winnen.

 

Bij de vrouwen zijn er ook veel bekende toptennissers. Enkele bekende namen zijn Steffi Graf, Martina Navratilova, Margaret Court, Billie Jean King en Kim Clijsters. Het vrouwentennis werd ook naar een hoger niveau getild door de Amerikaanse zussen Venus Williams en Serena Williams. Laatstgenoemde Williams heeft 23 keer een Grand Slam gewonnen, bijna net zo vaak als recordhouder Court (24 keer).

 

Wedden op tennis wedstrijden

Een speler speelt zijn beste tennis op zijn of haar favoriete ondergrond. Zo houdt Nadal van het vertragende spel van gravel, waardoor hij met zijn sterke backhand vaak Roland Garros op zijn naam heeft geschreven. Federer houdt daarentegen van het spelen op gras, waardoor hij regelmatig Wimbledon wist te winnen. Federer speelde zijn laatste grand slam toernooi in 2018 (Australian Open).

 

Het is dus belangrijk te weten welke spelers goed presteren op welke ondergronden, ook bij kleinere toernooien natuurlijk. Naast de grote toernooien zijn er kleinere competities (ook wel challenger toernooien) die minder prestigieus zijn, maar wel belangrijk zijn voor de punten van de tennisspelers op de wereldranglijst.

 

Tennis weddenschappen bij BetCity

De beste bookmakers bieden honderden mogelijke weddenschappen op tennis aan. Ook BetCity heeft een enorme variatie aan tennis weddenschappen. Je kan natuurlijk wedden op de toernooi winnaar of op wie een wedstrijd gaat winnen, maar ook hoeveel games er worden gespeeld of wie de meeste aces slaat.

 

Hoge quoteringen zijn natuurlijk aantrekkelijk om op in te zetten bij tenniswedstrijden, maar vaak betekent dat ook dat de weddenschap waarschijnlijk niet uit gaat komen. Je moet de odds goed bestuderen als je wilt wedden op die ene speler of ene wedstrijd.

 

Live betting

BetCity biedt livestreams op vrijwel alle grote wedstrijden en competities, ook bij tennis. Je kan een livestream van bijvoorbeeld een groot toernooi bekijken en tegelijkertijd live wedden. Live weddenschappen aangaan heeft als voordeel dat je beter kan inschatten hoe goed de spelers voor de dag komen, maar natuurlijk kun je het ook houden bij pre match weddenschappen.

 

Bij live betting kan je de hele wedstrijd door een weddenschap plaatsen. Je moet dan wel goed weten hoe de wedstrijd zich ontwikkelt om te weten wie het volgende punt wint. BetCity biedt van de tennis bookmakers altijd de beste odds. Als je weet hoe tennis werkt, is een winnende weddenschap afsluiten snel gebeurd.

 

Veilig op tennis wedden bij BetCity

Wedden op tennis kan bij veel online bookmakers en dus ook bij BetCity, waar de gebruikelijke betaalmethodes gelden zoals Visa, Mastercard en iDeal. BetCity is een betrouwbare online bookmaker, want wij hebben sinds 1 oktober een vergunning die is uitgegeven door de Nederlandse Kansspelautoriteit. Ga je op tennis wedden, dan ben je BetCity aan het juiste adres.

 

Over BetCity

Voorafgaand aan de wedstrijden kun je vaak inzetten op de wedstrijduitkomst, het totaal aantal games, sets en met een game handicap of set. Je kunt ook inzetten op de setuitslag, het aantal tiebreaks en het aantal games per set.

 

Wil jij liever live wedden op tennis? Dan wordt het aanbod uitgebreid met het volgende punt en het daaropvolgende punt. Ook kun je inzetten op de correct score per game, set en deuce of geen deuce. Zodra de wedstrijd gespeeld is sluiten alle markten.