INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op vriendschappelijke wedstrijden

 

Ieder jaar moeten de voetbalclubs zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. In de zomermaanden zijn de meeste ogen gericht op de transfermarkt. Nieuwe spelers mogen zich bij de eerste ploeg melden, zowel aanwinsten als talenten. De Nederlandse clubs moeten doorgaans ieder jaar weer sterspelers verkopen en er moet dan worden gebouwd aan een nieuwe ploeg. De vriendschappelijke wedstrijden spelen daarin een belangrijke rol. Sommige clubs spelen vijf tot tien oefenwedstrijden voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. Vanzelfsprekend worden de vriendschappelijke wedstrijden ook aangeboden bij BetCity.

 

Wanneer worden er vriendschappelijke wedstrijden gespeeld?

 

Na afloop van een voetbalseizoen mogen de voetballers voor enkele weken op vakantie. Ruim voor de start van het nieuwe seizoen moeten de spelers zich weer bij de voetbalclub melden. De trainingen beginnen en de eerste vriendschappelijke wedstrijden staan op het programma. Normaliter worden de meeste oefenwedstrijden gespeeld in de juli en augustus. Daarnaast worden er tijdens de winterstop en interlandperiodes nog oefenduels afgewerkt.

 

Live meekijken op YouTube

 

Een groot voordeel van vriendschappelijke voetbalwedstrijden is dat deze wedstrijden normaliter kosteloos worden uitgezonden op YouTube, Facebook of een ander platform. Wellicht komt de voetbalwedstrijd ook voorbij als livestream op BetCity.nl. Het is op die manier mogelijk om te wedden op vriendschappelijke wedstrijden en tegelijkertijd gratis mee te kijken.

 

Worden alle vriendschappelijke wedstrijden aangeboden bij BetCity?

 

De meeste vriendschappelijke voetbalwedstrijden worden aangeboden bij BetCity. Er kan een pre-match of een live weddenschap worden afgesloten op de wedstrijd. Echter geldt dat niet voor alle oefenduels. Dat heeft te maken met de speeltijd van een wedstrijd. Het komt wel eens voor dat de clubs onderling hebben afgesproken om langer of juist korter te spelen dan 90 minuten. Er zal bijvoorbeeld 3x 30 minuten worden gespeeld of 2x 60 minuten. Mocht de speeltijd dus geen 90 minuten bedragen, dan zal de wedstrijd niet langskomen in het spelaanbod van BetCity. Als de gezagdragende organisatie voor aanvang van het evenement beslist dat de duur anders zal zijn, dan wordt dit feit aangenomen als deel uitmakend van de officiële reglementen (bijvoorbeeld, als er bij voetbalwedstrijden met een opzet van 3 x 30 minuten of 2 x 40 minuten gespeeld wordt).

 

Wisselende ploegen

 

Het is handig om te weten dat bij vriendschappelijke wedstrijden niet altijd de beste spelers op het veld staan. De trainer zal voetballers gaan uitproberen en nieuwe tactieken gaan uittesten. De nieuwkomers bij de voetbalclub willen zich gaan bewijzen en dat kan zo zijn effect hebben op de wedstrijd. Daarnaast kan het voorkomen dat een club in eerste helft met het tweede team speelt en de tweede helft met de eerste ploeg. Het is dan ook slim om dat eerst even te controleren voordat jij een weddenschap afsluit op een oefenwedstrijd.

 

Geen VAR bij oefenwedstrijden

 

De vriendschappelijke wedstrijden worden op wisselende locaties gespeeld. De Nederlandse clubs spelen de eerste oefenduels vaak op een trainingsveld of op het complex van een amateurclub. Wellicht worden de laatste oefenduels in de zomermaanden wel in het stadion afgewerkt. Ongeacht de speellocatie zal er geen VAR aanwezig zijn bij vriendschappelijke voetbalwedstrijden. Dat betekent dat de beslissingen van de scheidsrechter niet meer kunnen worden omgedraaid.

 

Clubs hebben geen belangen

 

Natuurlijk zijn de vriendschappelijke wedstrijden interessant voor de supporters en de trainers. Sommige spelers krijgen de kans om zich te bewijzen bij de hoofdtrainer en moeten die kans met beide handen aangrijpen. Echter hebben de voetbalclubs geen belangen bij de uitslag. Dat is verstandig om te onthouden bij het wedden op vriendschappelijke wedstrijden.

 

UEFA Nations League

 

De oefenwedstrijden van de nationale voetbalploegen komen veel minder vaak voorbij. Dat komt omdat de UEFA Nations League is gelanceerd in 2018. De Europese landen spelen in een competitieverband tegen elkaar in de landencompetitie. Het Nederlands elftal wist zich al tweemaal te kwalificeren voor de UEFA Nations League Finals. In 2019 bereikte Oranje zelfs de finale, waarin er met 1-0 werd verloren van het gastland Portugal. In 2023 mocht Nederlands de finaleronde zelf organiseren en ging de prijs naar de Spaanse ploeg.