INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op West Ham United

Voordat je gaat gokken op West Ham United, is het belangrijk om de nodige research te gaan doen. Wat zijn belangrijke items die ik mee moet nemen, voordat je gaat wedden op West Ham United? Spelen ze thuis? Spelen ze doordeweeks Europees, of ligt de volledige focus op de Premier League? Wij zetten in dit artikel alle ins en outs voor jou op een rijtje.

 

Geschiedenis West Ham United

West Ham United werd opgericht in 1895 als Thames Ironworks FC. In 1900 werd het hernoemd en kreeg het de huidige naam, West Ham United. De Londenaren speelden aanvankelijk op verschillende locaties, voordat ze in 1904 naar Upton Park verhuisden. De club heeft verschillende ups en downs gekend, inclusief periodes in de lagere divisies. Belangrijke successen zijn onder andere de FA Cup in 1964 en de Europacup II in 1965. Recent wist het in de Conference League een nieuw succes aan toe te voegen.

Beroemde spelers zijn onder andere Bobby Moore, Geoff Hurst en Trevor Brooking. In 2016 verhuisde de club naar het Olympisch Stadium in Londen. West Ham United heeft een sterke aanhang met loyale supporters, wat interessant is om mee te nemen voordat je gaat wedden op West Ham United.

 

Prijzenkast

In het seizoen 2022/23 wist West Ham United een trofee aan de prijzenkast toe te voegen. Na een indrukwekkende Europese campagne werden de Engelsen in de finale van de Conference League gekoppeld aan Fiorentina. De Italianen waren de betere partij, maar West Ham United was dodelijk effectief. Dankzij treffers van Mohamed Said Benrahma en Jarrod Bowen wisten de Engelsen de eerste Europese hoofdprijs in de clubgeschiedenis te winnen.

De laatste prijs in Engeland werd in 1980 gepakt. Destijds won het de FA Cup, dat driemaal in de prijzenkast terug te vinden is. Daarnaast won West Ham United ook tweemaal de Championship.

 

West Ham United in Europa

De Europese campagne in 2022/23 werd met het winnen van de Conference League een groot succes. In het seizoen hiervoor wist het in de Europa League ook indruk te maken, maar in de halve finale werd het uiteindelijk uitgeschakeld door de latere winnaar Eintracht Frankfurt (1-3).

Voorheen boekte West Ham United weinig succes in Europa. Nog nooit eerder was het namelijk in de Champions League terug te vinden, terwijl het ook zelden actief was in de Europa League.

 

London Stadium

Het London Stadium, oorspronkelijk bekend als het Olympisch Stadion, is een multifunctioneel stadion gelegen in het oosten van Londen. Het stadion werd oorspronkelijk gebouwd voor de Olympische Zomerspelen van 2012 en diende als het belangrijkste stadion voor het evenement.

Het London Stadium heeft sindsdien verschillende functies gehad en is inmiddels de thuisbasis van West Ham United. In dit stadion werd menig topclub verslagen, maar Manchester City houdt nog altijd stand in de thuisbasis van The Hammers. Stadsgenoot Manchester United werd door West Ham United wel verslagen (2-0). Op West Ham United wedden is hierdoor een zeer interessante optie. Het stadion is ook gebruikt voor verschillende andere sportevenementen, concerten en entertainmentoptredens.

Een opvallend kenmerk van het stadion is het imposante ontwerp, met een boog die zich uitstrekt over het stadion en een capaciteit van meer dan 60.000 toeschouwers. Het stadion heeft ook de Olympische erfenis behouden door verschillende faciliteiten voor atletiek en andere sporten te behouden.

 

Nederlanders bij West Ham United

Voor het wedden op West Ham United is het altijd interessant om te bekijken of er Nederlanders of ex-Eredivisie-spelers in dienst van een ploeg zijn. Tot op heden hebben er echter slechts 4 Nederlanders een contract bij West Ham United getekend.

Raymond Atteveld was de eerste Nederlander in dienst van The Hammers. De oud-speler van onder meer Roda JC, Vitesse en FC Groningen kwam voor West Ham United tot slechts één wedstrijd.

Jeroen Boere nam het stokje over van Atteveld. Van Go Ahead Eagles vertrok Boere naar West Ham United. 25 wedstrijden speelde de Nederlander voor The Hammers en hierin was de aanvaller vijfmaal trefzeker. Marco Boogers was de volgende geboren Nederlander in dienst van West Ham United, maar ook hij kwam tot slechts een aantal wedstrijden. Hij kwam in Londen tot slechts 4 duels.

Raimond van der Gouw was de vierde en laatste Nederlander in dienst van West Ham United. Na 36 wedstrijden in dienst van West Ham United koos Van der Gouw voor een dienstverband bij The Hammers, maar in actie voor deze ploeg kwam hij echter nooit.

 

Quoteringen op West Ham United

Jaarlijks is West Ham United actief in de Engelse Premier League. Daarnaast spelen de Londenaren ook in de Engelse bekercompetities; de FA Cup en de League Cup. Tegenwoordig speelt West Ham United ook zeer regelmatig Europees voetbal. In de Champions League kwamen The Hammers nog niet uit, maar wel in de Europa en Conference League. In deze competities is het ook mogelijk om te wedden op West Ham United.

In de Premier League is West Ham United onder leiding van David Moyes in het eigen London Stadium regelmatig de favoriet. Met de indrukwekkende fans erachter is West Ham in staat mooie dingen te laten zien. Dit is dan ook handig om mee te nemen, voordat je gaat wedden op West Ham United. Bij BetCity ben je voor de beste odds op het juiste adres! Daarnaast is het ook mogelijk om te wedden op concurrenten als Aston Villa, Brighton & Hove Albion, Brentford, Luton Town en Newcastle United.