Wedden op wielrennen

Wedden op wielrennen

Wielrennen is een van de populairste sporten ter wereld. Miljoenen wielerliefhebbers wereldwijd kijken altijd reikhalzend uit naar de klassiekers en de grote wielerrondes. Duizenden professionele wielrenners strijden iedere dag over heel de wereld om in rondes en eendaagse wedstrijden de beste te zijn. Je hebt verschillende varianten van wielrennen, zoals baanwielrennen, veldrijden en wielrennen op de weg. Wielrennen op de weg is verreweg het populairst bij het publiek.

Veel fans willen nog wat extra spanning voelen als ze voor de televisie zitten door te gaan wedden op wielrennen. Mensen kunnen bijvoorbeeld aangeven of een bepaalde renner een bepaalde etappe gaat winnen, wie de beste sprinter wordt en de meeste punten pakt in het sprintklassement en welke renners op het podium belanden.

Wedden op wielrennen wordt bij bookmakers op diverse manieren aangeboden. Bijvoorbeeld live wedden, wedden op de winnaar van de wedstrijd of wedden op de afvallers van de dag. Ook bij BetCity kun je wedden op wielrennen, zoals bijvoorbeeld op de winnaar van de Tour de France.

 

Wielrennen

In het wielrennen op de weg vinden wedstrijden of 'etappes' plaats op de openbare weg. Ander verkeer is dan niet toegestaan op deze wegen. Toeschouwers kunnen langs het parcours naar het wielrennen kijken en hun favoriete renners en ploegen aanmoedigen.

Er zijn drie soorten etappes bij het wielrennen: de individuele tijdrit, de ploegentijdrit en de wegwedstrijd. Bij tijdritten probeert een renner op een afgezet parcours de snelste tijd neer te zetten. Bij een ploegentijdrit doen de renners dit als team. Bij de wegwedstrijd beginnen alle renners tegelijk aan de etappe en strijden ze gedurende de wedstrijd om de winst aan het eind van het parcours.

Er zijn verschillende wielerwedstrijden, namelijk de eendagswedstrijden en de rondes. Bij eendagswedstrijden strijden de wielrenners maar op één dag, één etappe, voor de overwinning. Bij rondes in het wielrennen zijn er meerdere etappes. Bij deze meerdaagse wedstrijden worden de tijden opgeteld die de renners nodig hebben om elke etappe af te leggen. Deze tijden opgeteld vormt het algemeen klassement. De nummer één van dit lijstje is aan het eind van de ronde de winnaar.

 

Drie grote rondes

Bij het wielrennen draait het voornamelijk om de drie grote rondes: de Giro d'Italia (in mei), de Tour de France (in juli) en de Vuelta (in september). De renners stemmen hun seizoen vaak af op hun deelname aan één of meerdere van deze grote rondes. Bij deze meerdaagse wedstrijden heb je verschillende klassementen, zoals het sprintklassement (de beste sprinter), het bergklassement (de beste klimmer) en het teamklassement (de beste ploeg). Gedurende de ronde proberen de renners in hun klassement punten te halen, zodat ze in het eindklassement aan het eind van de race de beste zijn.

Het algemeen klassement is altijd het belangrijkst in het wielrennen. De leider in dit lijstje krijgt de meeste aandacht en verdient normaal gesproken ook het meeste prijzengeld. In de Ronde van Italië (Giro d'Italia) wint de leider de roze trui, in de Ronde van Spanje (Vuelta) de rode trui en in de Ronde van Frankrijk (Tour de France) de gele trui.

De meest prestigieuze ronde in het wielrennen is de Ronde van Frankrijk. De beste ploegen en renners ter wereld strijden in juni om de prijzen, terwijl miljoenen mensen over de hele wereld de verrichtingen van de sporters volgen.

 

Klassiekers

Naast meerdaagse wedstrijden kun je natuurlijk bij het wielrennen wedden op eendaagse etappes. De belangrijkste wedstrijden in het wielrennen worden 'klassiekers' genoemd. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik. Deze worden voornamelijk in het voorjaar en najaar verreden. Bij deze legendarische wedstrijden moeten de renners vaak meer dan 200 kilometer fietsen. Vaak is het parcours heuvelachtig en soms moeten de renners ook op kasseien rijden.

Of een renner in aanmerking komt voor de eindzege van de wedstrijd, hangt af van zijn of haar kwaliteiten en het type etappe. Een gespierde en zware renner kan moeilijker over de bergen fietsen en haakt dan sneller af, terwijl een lichte renner juist baat heeft bij veel heuvels.

Als je wilt wedden op wielrennen en de winnaar van de komende koers wilt bepalen, moet je dus goed kijken wat voor soort parcours op het programma staat en welke renners van start gaan. Lees bijvoorbeeld de voorbeschouwingen van gerenommeerde media in het wielrennen voordat je bij een bookmaker weddenschappen gaat afsluiten en gaat wedden welke wielrenner de overwinning pakt.

 

Bekende renners

Wielrennen wordt al eeuwenlang beoefend. In de afgelopen decennia hebben veel renners historie geschreven door meerdere grote wedstrijden of rondes op hun naam te schrijven. Bekende namen uit het verleden bij de mannen zijn Eddy Merckx, Bernard Hinault, Jacques Anquetil en Miguel Indurain. Deze renners hebben de Tour meerdere keren verreden en gewonnen.

De bekendste wielrenner is ongetwijfeld Lance Armstrong. De Amerikaan won tussen 1999 en 2005 zeven keer de Tour de France, maar nadien gaf hij toe dat hij al die jaren doping had gebruikt. Armstrong werd vervolgens geschrapt als winnaar.

Ook Nederland heeft grote namen voortgebracht in het wielrennen bij de mannen. Jan Janssen won bijvoorbeeld in 1968 de Tour en Joop Zoetemelk was, na vijf tweede plaatsen, in 1980 de winnaar van dezelfde wedstrijd. Beiden hebben ook de Vuelta gewonnen. In 2017 was Tom Dumoulin de eerste Nederlandse man die de Giro d'Italia won.

Andere bekende Nederlanders die veel etappes hebben gewonnen, zijn Jean-Paul van Poppel, Erik Breukink, Bauke Mollema, Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen. Bij de vrouwen blinkt Nederland ook uit in het wielrennen. Bekende namen die veel prijzen hebben gewonnen zijn Leontien van Moorsel, Marianne Vos, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten.

 

Wielrennen wedden

Als je wilt wedden op wielrennen kan je bij bijna iedere bookmaker verschillende weddenschappen aangaan. De makkelijkste en populairste weddenschap is wedden op wie gaan winnen. Welke renners en ploegen maken de meeste kans om de wedstrijd te winnen?

Soms kan je ook live wedden. Live wedden betekent dat mensen tijdens een wedstrijd 'live' hun weddenschappen kunnen plaatsen. Het grote voordeel daarvan is dat je dan beter kan inschatten wie kans maakt op de zege en dus betere weddenschappen kan afsluiten.

Je kan op verschillende manieren wedden op wielrennen. Je kan ook wedden op prestaties van bepaalde renners. Gaat Dumoulin zowel de Vuelta als de Giro winnen in hetzelfde jaar? Ook kleinere weddenschappen zijn soms mogelijk bij een bookmaker. Je kan bijvoorbeeld inzetten op hoeveel renners per wedstrijd afstappen of welke renners in die ene etappe in de top 3 eindigen. Wedden op wielrennen is er dus in verschillende soorten en maten. Bookmakers bieden per wedstrijd of ronde diverse weddenschappen aan.

 

Wielrennen weddenschappen bij BetCity

Bij BetCity heb je verschillende wedopties als het om sport gaat. Net als veel online bookmakers biedt BetCity honderden soorten weddenschappen op tientallen sporten, zoals voetbal, basketbal en Formule 1, maar ook op minder populaire sporten zoals ijshockey, rugby en cricket. Op wielrennen wedden is ook mogelijk. Je kan bij wielrennen bijvoorbeeld een weddenschap afsluiten over welke renner gaat winnen in bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen of de Tour.

Als je bij een bookmaker gaat wedden op wielrennen, wil je natuurlijk zeker weten dat het veilig gebeurt bij een betrouwbare bookmaker met de beste odds. Bij BetCity weet je zeker dat je veilig kan wedden op wielrennen. Op 29 september 2021 hebben wij een licentie gekregen van de Kansspelautoriteit en mochten wij per 1 oktober 2021 legaal online sportweddenschappen aanbieden.

Wedden op wielrennen kan via de computer, maar je kan natuurlijk ook op je mobiel wedden. Wanneer je een vraag of klacht hebt, kun je 24/7 contact opnemen met onze klantenservice via de live chat, telefoon of e-mail. Schrijf je nu in en krijg een Free Bet van €50 als welkomstbonus!

 

Meer Wedden op Sport? Het kan allemaal bij BetCity!

Wedden op Sport

Wedden op Tour De France

Wedden op Voetbal

Wedden op Tennis

Wedden op Formule 1

Wedden op Basketbal

Wedden op Darts