INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op wielrennen

Klassiekers, monumenten en grote rondes. Wielrennen behoort tot de populairste sporten en wordt wereldwijd door een miljoenenpubliek bekeken. Bookmakers bieden online sportweddenschappen aan en ook op wielrennen kun je een weddenschap afsluiten. Verdiep je in kleinere koersen, of laat je meeslepen in een grote ronde en de mooiste koersen op de kalender.

 

De Nederlandse ploeg Jumbo-Visma, met BetCity als trotse sponsor, behoort tot de grootste teams in het peloton. Met kanshebbers in elke discipline spelen zij een voorname rol in elk type etappe die op het programma staat. Als je wilt wedden op wielrennen is het een goed idee om, voordat de renners van start gaan, je goed in te lezen met hulp van voorbeschouwingen. Weet wie de kanshebbers en outsiders zijn en je kunt een weddenschap plaatsen bij de bookmaker.

 

Wielrennen in een notendop

Geen sport die de mensheid zo verdeeld in twee kampen als wielrennen. Enerzijds de volgers die de sport geweldig vinden, anderzijds de haters die niet snappen dat je uren naar mannen of vrouwen op een fiets kunt kijken. Om extra spanning toe te voegen kan wedden op wielrennen een uitkomst zijn. Wil je op wielrennen wedden, maar eerst meer weten over de sport en de diverse weddenschappen? Lees dan snel verder.

 

De sport is meer dan een peloton mannen of vrouwen op een fiets die zo snel mogelijk van A naar B fietsen. Er zijn bijvoorbeeld grote wielerrondes met meerdere etappes waarbij er naast een algemeen klassement ook een klassement is voor de beste sprinter, beste klimmer en beste ploeg. Een renner met de meeste punten voor een klassement mag die ronde vervolgen in een bijbehorende trui.

 

Grote wedstrijden

Er zijn ieder jaar meerdere klassiekers, rondes en de drie grote rondes. Een klassieker is een eendaagse wedstrijd over een lastig parcours waarbij de eerste wielrenner aan de finish vanzelfsprekend de winnaar is. Bij rondes geldt een klassement en worden meerdere wedstrijden verreden met vaak vlakke etappes, heuvels of bergen en een individuele tijdrit. De winnaar is de renner die in het eindklassement bovenaan eindigt en de minste tijd heeft gedaan over alle etappes bij elkaar opgeteld.

 

Iedereen die wielrennen een beetje volgt kent de Giro d'Italia met zijn fameuze roze trui en de Vuelta a España waarbij de leider in een blauwe trui rijdt. Toch kunnen deze rondes niet op tegen de bekendheid van de Tour de France.

 

Tour de France

Wie kent er niet de iconische gele trui voor de renner die bovenaan het klassement staat. In het wielrennen zo'n beetje het hoogst haalbare. Als leider in het klassement naar Parijs om daar gekroond te worden tot uiteindelijke winnaar na de zwaarste beklimmingen over een uitdagend parcours. Voor renners is de Tour vaak dé ronde waar zij het hele jaar voor trainen. Dit is een wedstrijd op zich en een renner die hier een etappe wint en het eerst aan de finish komt heeft aan aandacht geen gebrek. Ook als je wilt wedden op wielrennen is dit een mooie gelegenheid om een gokje te wagen.

 

Bekende klassiekers

Van de Waalse Pijl tot De Ronde van Vlaanderen en van Strade Bianche tot de Amstel Gold Race. De ene eendaagse klassieker is nog mooier dan de andere. Dit zijn belangrijke wedstrijden en worden vaak op televisie uitgezonden en daarmee interessant als je van plan bent om te wedden op wielrennen. Alle met hun eigen kenmerken en moeilijkheden. Veelal verreden in het voorjaar en vaak genoeg een groot spektakel. Dit soort wedstrijden maken van wielrennen één van de meest populaire sporten. Renners die tot het gaatje gaan om de wedstrijd te winnen, bookmakers met de beste odds voor favorieten en outsiders en twee renners of meer die kunnen winnen.

 

Team Jumbo-Visma

De Nederlandse troef in het hedendaagse wielrennen is Team Jumbo - Visma. Zij strijden bijna jaarlijks mee voor het eindklassement in de Tour de France, zijn gespecialiseerd in tijdritten en hebben ijzersterke renners voor de voorjaarsklassiekers zoals bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen.

 

Niet zelden zijn renners van Jumbo - Visma favoriet bij de bookmakers. Toch kan inzetten op deze renners geen slecht idee zijn. Voor een bepaalde etappe kunnen de quoteringen soms heel aantrekkelijk zijn en jouw weddenschap kan dan zomaar een mooi bedrag opleveren. Maar natuurlijk kun je ook wedden op andere renners.

 

Nederlands succes

Het laatste grote succes van een Nederlandse renner in een ronde zijn van Tom Dumoulin. Hij won in 2017 de Giro d'Italia. Bij de bookmaker was hij op dat moment zeker niet de grootste kanshebber, dus een weddenschap gaf destijds mooie quoteringen.

 

In de Klassiekers zijn Nederlanders de laatste jaren een stuk succesvoller geweest. Renners als Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle bij de mannen en Annemiek van Vleuten bij de vrouwen hebben mooie overwinningen geboekt.

 

Wielrennen weddenschappen

Wedden op wielrennen kent verschillende wedopties. Je kunt inzetten op een winnaar, maar wedden op een bepaalde renner is ook een mogelijkheid. Op wielrennen gokken kan wielrennen kijken spannender maken. Wielrennen is een populaire sport en er zijn veel tv-zenders die wielrennen aanbieden. Zeker de grote ronden krijgen veel media aandacht.

 

Als je gaat wedden op wielrennen heb je de keuze om te wedden bij bookmakers of online bookmakers. Kies voor aanvang van een etappe jouw weddenschap, of ga voor live wedden. In dat laatste geval kun je eerst aankijken hoe de wedstrijd zich ontwikkeld. Welke renners tonen goede benen en welke houden zich voornamelijk achterin het peloton op?

 

Wedden bij BetCity

Als je gaat wedden op wielrennen, wil je dat graag doen bij de beste online bookmaker met de hoogste odds. Weddenschappen over de tour, Olympische Spelen of welke wedstrijd dan ook kun je veilig zetten bij BetCity. Sinds oktober 2021 is BetCity in het bezit van een Nederlandse vergunning van de Kansspelautoriteit.

 

Je kunt mobiel wedden of weddenschappen afsluiten via de desktop. BetCity biedt allerlei soorten weddenschappen aan die je ook bij een buitenlandse bookmaker kunt vinden. Heb je een vraag of een klacht, bijvoorbeeld over wedden op wielrennen? Onze klantenservice is altijd bereikbaar via chat, telefoon en mail.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

 

Meer Wedden op Sport? Het kan allemaal bij BetCity!

Wedden op Sport

Wedden op Super Bowl

Wedden op Voetbal

Wedden op Wimbledon

Wedden op Formule 1

Wedden op Basketbal

Wedden op WK Darts