INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op WK darts

WK Darts 2024

Dartliefhebbers verheugen zich traditiegetrouw op de laatste maand van het jaar! De beste darters ter wereld reizen af naar het Alexandra Palace in Londen. Het PDC World Darts Championship 2024 start op 15 december 2023. Het is de 31 editie van het WK Darts en wordt georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC). In de finale op 3 januari 2024 mag de winnaar de WK-titel in ontvangst nemen. In 2023 ging de titel op het WK Darts naar de Engelsman Michael Smith. In de finale wist de darter af te rekenen met Michael van Gerwen (7-4). Je kan gemakkelijk online wedden op het WK Darts 2024 bij BetCity!

Opzet van het WK Darts 2024

Het WK Darten 2024 kent dit jaar 96 deelnemers. Vanzelfsprekend mogen de 32 hoogst geklasseerde darters automatisch meedoen aan het hoofdtoernooi. De top-32 darters op de PDC Order of Merit beginnen aan het WK in de 2e ronde.

Daarnaast kunnen 32 spelers zich kwalificeren via de PDC Tour Order of Merit, terwijl de overige 32 tickets naar de spelers gaan die zich kwalificeren via de internationale qualifiers. De laatstgenoemde 64 darters spelen in de eerste ronde op het toernooi. Daardoor kan je gegarandeerd genieten van darten op het hoogste niveau tijdens het PDC WK Darts.

Finale WK Darts 2024

De finale van het WK Darts 2024 wordt op woensdag 3 januari gespeeld. De WK Darts finale begint om 21:00 en gaat tussen de twee darters die in de halve finale hun tegenstander wisten te verslaan. De finale wordt gespeeld in het Alexandra Palace, waar het hele WK Darts 2024 wordt gespeeld.

In de finale van het WK Darts 2024 staat ook een flink geldbedrag op het spel. De totale prijzenpot van het WK Darts 2024 is 2.500.000 Britse Ponden. Voor de verliezende finalist ligt er 200.000 Pond klaar, terwijl de winnaar met maar liefst 500.000 Pond naar huis gaat. Uiteraard krijgt de winnaar ook de Sid Waddell Trophy uitgereikt. 

De finale van het WK Darts 2024 is, net als alle andere wedstrijden, via een livestream te zien in het Sportsbook van BetCity.

Format van het PDC World Darts Championship

Het toernooi begint op 15 december 2023 met de wedstrijden in de eerste ronde en de tweede ronde. Alle wedstrijden worden volgens het speelschema WK Darts 2024 gespeeld. De speler die in de eerste ronde als eerste drie sets wint, die plaatst zich voor de tweede ronde. Het format past zich aan vanaf de derde ronde. In de derde en de vierde ronde wint de darter die als eerste vier sets wint.

In de kwartfinale gaat het om vijf sets, gevolgd door zes sets in de halve finale. In de finale spelen de finalisten een 'Best of 13' wedstrijd, oftewel de darter die als eerste zeven sets wint is de nieuwe wereldkampioen darten. Let op, geplaatste spelers stromen pas in de tweede ronde in op het PDC World Championship.

Wie won het WK Darts 2023?

In 2024 wordt het World Darts Championship voor de 31e keer georganiseerd door de PDC. Het WK Darts 2023 werd vorig jaar december/januari georganiseerd. De 30e editie van het toernooi werd gewonnen door de Engelsman Michael Smith. De 180's specialist is dan ook de titelverdediger in Alexandra Palace. Bekijk hieronder welke tegenstanders zich verslikte in Michael Smith in 2023:


2e ronde: Nathan Rafferty (3-0)3e ronde: Martin Schindler (4-3)4e ronde: Joe Cullen (4-1)Kwartfinale: Stephen Bunting (5-3)Halve finale: Gabriel Clemens (6-2)Finale: Michael van Gerwen (7-3)


In de wedstrijd tegen Bunting noteerde Smith zijn laagste gemiddelde op het toernooi met 91.63 punten per beurt. In de halve tegen Clemens realiseerde de wereldkampioen een gemiddelde van 101.85 punten. In de finale kwam Smith tot een gemiddelde van 100.87 punten.

De beste spelers op het WK Darts 2024


Het deelnemersveld op het WK Darten 2024 bestaat uit 96 darters. Zoals aangegeven op het speelschema moeten de 32 beste darters pas in actie in de tweede ronde. De grootste namen krijgen voornamelijk wedstrijden tijdens de avondsessie toegewezen. In de tweede ronde komen spelers in actie zoals Michael van Gerwen, Peter Wright, Nathan Aspinall, Luke Humphries, Gerwyn Price, Jonny Clayton, Danny Noppert en Rob Cross. Deze grote namen strijden voor de eeuwige eer en het prijzengeld.


Andere spelers die je goed in de gaten moet houden zijn outsiders zoals Cameron Menzies, Jamie Hughes, Dimitri van den Bergh en wellicht ook Raymond van Barneveld en Leonard Gates. De meeste outsiders, zoals Cameron Menzies, komen al in de eerste ronde in actie.

Veelgestelde vragen over wedden op het WK Darts 2024


Ben je nog nieuw met online wedden op darten? Check dan hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen over wedden op het WK Darts 2024:

Welke darters spelen in de eerste ronde?


In de eerste ronde op het PDC World Darts Championship komen 64 darters in actie. Het gaat om de spelers die zich via de Pro Tour en de internationale qualifiers hebben geplaatst voor het darttoernooi in Engeland.

Bestaat er nog een ander WK darttoernooi?


Ja, er bestaat zeker nog een ander WK darttoernooi. De BDO organiseert ook zijn eigen wereldkampioenschap. Echter spelen er in de BDO veel minder grote namen en worden de wedstrijden niet goed bekeken. Darters kunnen daarnaast meer prijzengeld verdienen bij de PDC.

Wie is de recordhouder op het WK Darts?


De dartlegende Phil Taylor is de huidige record op het wereldkampioenschap darts. Phil Taylor wist het toernooi maar liefst 14 keer te winnen en ging vijfmaal onderuit in de finale. Van Gerwen won het dartstoernooi drie keer, gevolgd door Gary Anderson, Peter Wright, John Part en Adrian Lewis met twee titels. Raymond van Barneveld mocht zichzelf één keer de wereldkampioen noemen!

Kan ik wedden op een 170 uitgooi?


Ja, het is mogelijk om te wedden op een maximale uitgooi van 170! De darter moet twee pijlen in de triple 20 gooien en de laatste pijl moet in de bullseye landen. Normaliter moet een darter een leg altijd uitgooien met een dubbel, maar de bullseye is de uitzondering op de regel.

Kan ik live wedden op het WK Darten 2024?


Ja, de spelers bij BetCity kunnen live wedden op het WK Darten 2024 in Londen. Alle wedstrijden worden namelijk pre match en live aangeboden bij de bookmaker. Live wedden biedt de kans om te wedden met de meest actuele quoteringen. Live wedden kan op de smartphone, tablet of de computer.

Kan ik tickets kopen voor het WK Darts 2024?


Het is helaas niet meer mogelijk om kaarten te kopen voor het toernooi. De WK kaarten gingen al vroeg in de voorverkoop en worden binnen een mum van tijd uitverkocht. Dat geldt zowel voor de dagsessie als de avondsessie op een speeldag.

Kan ik wedden op legs bij darten?


Ja, je kan bij BetCity ook wedden op legs in een dartwedstrijd. Tijdens het toernooi worden alle wedstrijden gespeeld in sets. Een set telt maximaal vijf legs. Een leg duurt normaliter maximaal enkele minuten.

 

Meer Wedden op Sport? Het kan allemaal bij BetCity!

Wedden op Sport

Wedden op Voetbal

Wedden op Tennis

Wedden op Formule 1

Wedden op Wielrennen

Wedden op Basketbal