INBOX

Het is mogelijk dat een adblocker onze berichten blokkeert. Schakel deze uit om onze berichten te kunnen lezen!

  • Vandaag

    Gisteren

Registreer

Wedden op Zwitserland

Wedden op Zwitserland is een bekend fenomeen tijdens de interlandperiodes. Met het EK 2024 van komende zomer in Duitsland is ook het wedden op Zwitserland weer mogelijk. Wij zetten alle ins en outs van de Zwitsers voor jou in dit artikel.

 

Historie

Op 12 februari 1905 speelde Zwitserland de eerste wedstrijd uit de geschiedenis. In het Parc des Princes van Paris Saint-Germain verloren de Zwitsers met 1-0 van de Fransen.

De Zwitsers zijn nooit een topland geweest, maar altijd wel een ploeg om rekening mee te houden. Tot op heden wist het echter nooit écht indruk te maken op een internationaal eindtoernooi.

De beste prestaties op een Wereldkampioenschap werden bereikt in 1934, 1938 en 1954. Destijds werd namelijk de kwartfinale gehaald. Tijdens maar liefst 5 van de laatste 6 edities van het WK - waaraan Zwitserland deelnam - wist het de knock-out fase te bereiken, maar strandde het in de achtste finales.

In 1996 wisten de Zwitsers zich pas voor het eerst te kwalificeren voor een Europees kampioenschap. Destijds kwam het niet verder - zoals verwacht - dan de groepsfase. Tijdens de laatste editie van het EK wist Zwitserland de kwartfinale te bereiken. Nog nooit eerder wist het deze ronde van een Europees kampioenschap te behalen. In de achtste finale werd Frankrijk verrassend genoeg uitgeschakeld, maar na strafschoppen werden de Zwitsers in de kwartfinale door Spanje naar huis gestuurd.

 

Huidige selectie

Onder leiding van bondscoach Murat Yakin wil Zwitserland hoge ogen gooien op het Europees kampioenschap in Duitsland. Wij zetten voor jou de belangrijkste spelers van de Zwitsers op een rijtje.

De speler die de hoogste transferwaarde vertegenwoordigd is ongetwijfeld Manuel Akanji. De centrale verdediger van Manchester City wordt door Transfermarkt.com op een waarde van €38 miljoen geschat.

De Zwitsers beschikken over een uitstekende combinatie tussen talent en ervaring. Denk aan ervaren krachten als Granit Xhaka, Denis Zakaria, Nico Elvedi, Fabian Schär, Remo Freuler, Yann Sommer, Ricardo Rodríguez en oud-Bayern München aanvaller Xherdan Shaqiri.

Daarnaast beschikt bondcoach Yakin dus ook over het nodige talent. Denk aan namen als Zeki Amdouni, Noah Okafor, Rubén Vargas en Dan Ndoye.

 

FIFA-wereldranglijst

Met deze spelers in de selectie is Zwitserland op de FIFA-wereldranglijst op de veertiende plek terug te vinden. Deze ranglijst wordt gebaseerd op de resultaten van de wedstrijden van de afgelopen 4 jaar. De Zwitsers zijn bezig aan een fikse opmars de laatste jaren en dit is ook terug te zien aan de prestaties op de internationale eindtoernooien. Op deze ranglijst is Zwitserland ook terug te vinden boven landen als Uruguay, Duitsland, Colombia en Denemarken.

 

EK 2024

Tijdens de laatste 2 en 4 van de laatste 5 edities van het Europees kampioenschap was Zwitserland vertegenwoordigd. In de EK-kwalificatie werden de Zwitsers in groep I gekoppeld aan Roemenië, Israël, Wit-Rusland, Kosovo en Andorra.

De eerste, tweede wedstrijd en ook het derde duel in de kwalificatiecyclus werd gewonnen. Zo begonnen de Zwitsers dus met 9 uit 3 fantastisch aan de EK-kwalificatie. Slechts één van de 7 volgende kwalificatiewedstrijden werd echter gewonnen. Desondanks was het genoeg voor een EK-ticket. Roemenië werd groepshoofd met 22 punten, terwijl Israël met 15 punten 2 punten tekort kwam om op gelijke hoogte met Zwitserland te komen.

Op het EK 2024 in Duitsland is Zwitserland in Pot 4 ingedeeld. Dit kan weleens betekenen dat de Zwitsers een zeer lastige poule zullen krijgen op het Europees kampioenschap. Hou deze gedachte in je achterhoofd, voordat je mogelijk wil wedden op Zwitserland. Denk aan het wedden op Zwitserland wint het EK.

 

UEFA Nations League

Tijdens de eerste editie van de Nations League in het seizoen 2018/19 wist Zwitserland indruk te maken. In Groep 2 werden de Zwitsers destijds gekoppeld aan België en IJsland. In 4 duels wist Zwitserland maar liefst 9 punten te bemachtigen en zo wist het verrassend genoeg de groepswinst te pakken en de volgende ronde te bereiken.

In de halve finale werd Zwitserland gekoppeld aan Portugal. Cristiano Ronaldo stal in deze ontmoeting met een hattrick de show. In de uiteindelijke finale waren de Portugezen met 1-0 te sterk voor het Nederlands elftal. In de strijd om de derde/vierde plek waren de Engelsen na strafschoppen met 5-6 te sterk voor Zwitserland.

 

Quoteringen voor wedden op Zwitserland

Op de eindtoernooien zijn de Zwitsers in vele duels de underdog. In de laatste jaren weet Zwitserland echter indruk te maken en op het EK 2020 wist het zelfs Frankrijk uit te schakelen. Het kan ook interessant zijn op op de underdog weddenschappen te plaatsen. Populaire bets als de exacte uitslag en draw no bet zijn altijd handig om te checken. Check altijd alle interessante ontwikkelingen rondom de Zwitserse ploeg. Denk aan blessures, schorsingen en natuurlijk de vorm waarin de Zwitserse spelers verkeren.